28-09-06

Voor vrouwen is internet persoonlijker

Vrouwen gaan anders om met het internet anders dan mannen. Dat is de conclusie van een onderzoek van Pigsback.com. Daarbij wordt gesteld dat vrouwen online zoeken naar interactie en binding en een emotionele band ontwikkelen met een merk. Mannen gebruiken het internet daarentegen eerder als een zakenmiddel.

“Bijna de helft van de internetgebruikers is nu vrouw;” schrijft het magazine Marketing Week. “Contact met andere mensen is voor hen belangrijk. Zo bestaat bijna tweederde van de forumdeelnemers uit vrouwen. Ze willen daarbij beloond worden voor hun bezoek. Het aanbieden van waardevolle informatie, aanbiedingen of bonuspuntenprogramma’s scoort bij een vrouwelijk publiek ook goed.”

Daarnaast stellen de onderzoekers dat vrouwen e-mail gebruiken om contacten te onderhouden. “De berichten die zij sturen, hebben vaker een persoonlijk karakter,” voeren ze aan. Mannen nemen volgens heen vaker deel aan online games, downloaden muziek en luisteren naar internetradio. Mannen reageren ook sterker op advertenties via buttons en banners.

20:24 Gepost door Marcho in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Nog één miljard mensen zonder veilig drinkwater

Steeds grotere bevolkingsgroepen hebben toegang tot veilig drinkwater en goede sanitaire basisvoorzieningen. Dat blijkt uit cijfers van de Verenigde Naties. Sinds 1990 zouden minstens 1,2 miljard een veilige waterbevoorrading hebben gekregen. Maar nog minstens één miljard mensen blijven daar nog altijd van verstoken, waarbij volgens Unicef vooral kinderen worden getroffen.

Unicef voert daarbij aan dat wereldwijd ongeveer 425 miljoen kinderen nog altijd geen toegang hebben tot veilig drinkbaar. Daarnaast moeten ongeveer 980 miljoen kinderen aanvaardbare sanitaire voorzieningen derven. Nochtans zijn kinderen hier volgens Unicef het meest kwetsbaar, want een gebrek aan veilig water betekent een zwaar gezondheidsprobleem. Jaarlijks sterven 1,5 miljoen kinderen aan diarree.

Het verbeteren van de waterveiligheid is één van de millenniumdoelen van de Verenigde Naties. Daarbij wordt er getracht om de armoede en honger tegen 2015 uit te roeien. Toegang tot veilig drinkwater is daarvan één aspect. Vooral in Zuid-Azië valt er volgens Unicef nog veel werk te leveren. Daar heeft nog altijd twee op drie mensen geen toegang tot de basisvoorzieningen.

20:03 Gepost door Marcho in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: unicef, armoede, drinkwater |  Facebook |

Nog twee kandidaten voor SKA-telescoop

De krachtigste telescoop ter wereld komt mogelijk in Australië of Zuid-Afrika te staan. Dat heeft projectleider Richard Schilizzi bekend gemaakt. De realisatie van de telescoop is een project van zeventien landen. Met het project is een investering van meer dan 787 miljoen euro gemoeid.

"Zowel Australië als Zuid-Afrika voldoen aan alle vereisten als locatie van de Square Kilometre Array (SKA) radiotelescoop," aldus Richard Schilizzi. De telescoop zal bestaan uit duizenden kleine telescopen, verspreid over een gebied van drieduizend kilomter en een centraal gedeelte van vijf vierkante kilometer. De huidige telescopen bestaan slechts uit één enkele installatie.

De SKA-telescoop wordt vijftig keer gevoeliger dan de krachtigste radiotelescopen van de huidige generatie. Astronomen hopen dat de telescoop radiogolven zullen kunnen opvangen van de vorming van de eerste sterrenstelsels. De telescoop gaat ook de effecten van de zogenaamde zwarte gaten onderzoeken.

Australië heeft Mileura als centrale locatie voorgesteld, ongeveer honderd kilometer ten westen van Meekathara in West-Australië. De andere installaties zouden over het hele land worden verspreid, met zelfs een mogelijke uitbreiding naar Nieuw-Zeeland. Zuid-Afrika koos voor Karoo in de regio van Kaapstad, met andere installies in Botswana, Kenia, Madagascar, Mauritius, Mozambique, Namibië en Ghana.

Ook China en Argentinië-Brazilië hadden een dossier ingediend, maar werden niet weerhouden. De Verenigde Staten hadden eveneens hun kandidatuur gesteld, maar trokken die later weer in. De SKA-site moet in een dunbevolkt gebied worden geplaatst, zodat storende radiosignalen worden vermeden.

Een definitieve beslissing zou tegen het einde van dit decennium worden genomen. De bouw van de telescoop begint vermoedelijk in 2013 en duurt zeven jaar.

19:51 Gepost door Marcho in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ska, radiotelescoop, astronomie |  Facebook |

Amerikaans-Europees gegevensakkoord in de maak

De Europese Unie en de Verenigde Staten zijn dichtbij een nieuw akkoord over de uitwisseling van passagiersgegevens op vluchten van Europa naar Amerika. Dat hebben EU-diplomaten bevestigd. De Verenigde Staten hadden al gedreigd met zware boetes en het verlies van landingsrechten.

Het Europees Hof van Justitie vernietigde eerder dit jaar de bestaande afspraken tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten. Die akkoorden waren volgens het Europees Hof in strijd waren met het Europese recht. Het Europees Hof gaf beide partijen tot uiterlijk 30 september om nieuwe afspraken te maken.

Ook de nieuwe overeenkomst verplicht Europese vliegmaatschappijen gedetailleerde informatie over hun passagiers te verstrekken aan de Amerikaanse autoriteiten, maar zonder dat de privacy van passagiers geschonden wordt op een manier die in strijd is met het EU-recht.

De Amerikaanse regering heeft gedreigd luchtvaartmaatschappijen boetes tot 6.000 dollar per passagier op te leggen als er geen persoonsgegevens worden verstrekt voor het vertrek naar de Verenigde Staten. Daarnaast kunnen maatschappijen hun Amerikaanse landingsrechten verliezen.

19:32 Gepost door Marcho in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: europese unie, luchtvaart, verenigde staten |  Facebook |

Terrorisme gepromoot op 4.500 websites

Wereldwijd bestaan er 4.500 internetsites die worden gebruikt om strijders voor de jihad te ronselen. Dat stelt het Nederlands Europarlementslid Bas Belder van de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP). Het internet speelt volgens hem voor islamitische terreurorganisaties een belangrijke rol bij de verspreiding van hun ideologie.

Organisaties als Al-Qaida gebruiken het internet volgens de Nederlandse politicus steeds meer omdat zij hun boodschap niet meer via de Arabische tv-zender Al Jazeera willen verspreiden. "Zij willen hun boodschap voortaan ongecensureerd en snel overbrengen," aldus Belder, die er aan toevoegt dat het islamitische internetgebruik twee aspecten heeft.

Enerzijds proberen ze een psychologische intimidatie uit te voeren op de westerse wereld. "Anderzijds moet internet het succes van terroristen visualiseren en moslims enthousiast maken voor de jihad," stipt hij aan. Belder stelt dat het misbruik van internet ook nauwelijks is tegen te gaan. "Als er één pagina wordt gesloten, duiken er meteen twee nieuwe op," voert hij aan.

Vooral de bestrijding van chatrooms is volgens Belder bijzonder lastig. "Juist daar worden nochtans aanwijzingen voor gevechtstraining en reisroutes naar islamitische terreurbases doorgegeven," merkt hij op. Als voorbeeld wijst hij naar Mohammed B., de moordenaar van de Nederlandse cineast Theo van Gogh. "Hij liet zich in aanzienlijke mate ideologisch inspireren door internet."

"Volgens een Saoedische dissident bezoeken tienduizenden moslims de terreurwebsites dagelijks, al was het maar uit nieuwsgierigheid," citeert het magazine Nu.nl het Nederlandse parlementslid.

19:23 Gepost door Marcho in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: terrorisme, bas belder, al-qaida |  Facebook |

MIJARC wil meer landbouwers

Het International Movement of Catholic Agricultural and Rural Youth (MIJARC), een organisatie voor jonge plattelandsbewoners en landbouwers die actief is in 38 landen wereldwijd, heeft een internationale campagne gelanceerd om jongeren meer kansen te geven als landbouwer aan de slag te gaan.

Wereldwijd leven momenteel één miljard mensen tussen 15 en 25 jaar oud van de landbouw. Daarvan is 85 procent woonachtig in ontwikkelingslanden. Daar gaat de verhuis naar de steden echter onverminderd verder. De landbouwsector is in landelijke gebieden de voornaamste bron van inkomen en tewerkstelling. Om de vlucht naar de steden tegen te gaan, is het volgens het MIJARC dan ook belangrijk jongeren gronden ter beschikking te stellen.

Daarnaast moet volgens de organisatie onder meer ook werk gemaakt worden van watervoorziening, zaden, goedkope kredieten, vorming, infrastructuur, gezondheidszorg en gedecentraliseerde markten. MIJARC voerde tussen 2001 en 2004 vooral actie tegen voedseldumping en voor zelfvoorziening. De organisatie nam zo de praktijken van het IMF en Wereldbank op de korrel.

19:07 Gepost door Marcho in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mijarc, landbouw, derde wereld |  Facebook |

André Agassi wordt vastgoedmakelaar

De Amerikaanse tennisspeler André Agassi (36), die eerder deze maand een punt zette achter zijn carrière, gooit zich op de vastgoedmarkt. Samen met zijn vrouw Steffi Graf heeft hij een makelaarsbedrijf opgericht dat zich richt op de ontwikkeling en marketing van luxueuze woonprojecten.

De twee gewezen tennissterren hebben daarvoor het bureau Agassi Graf Development (AGD) opgericht, waarin ook het time-sharing bedrijf Exclusive Resorts van AOL-mede-oprichter Steve Case is betrokken. Daarbij is het de bedoeling dat de twee bedrijven samen luxueuze gemeenschappen uitbouwen in de Verenigde Staten en het buitenland.

Centraal in die projecten staat het Agassi/Graf tennis- en fitness-project. Exclusive Resorts is gespecialiseerd in luxueuze vakantiebestemmingen en heeft ongeveer 2.400 leden. Het bedrijf wil in die nieuwe gemeenschappen woonprojecten ontwikkelen en ter beschikking stellen van zijn leden.

Eerder deze maand maakten Agassi en Graf al een eerste project bekend. In Donnelly (Idaho) willen ze het luxueuze Fairmont Tamarack project opzetten in samenwerking met het bedrijf Bayview Financial. Het project zal uitgebaat worden door Fairmont Hotels & Resorts. Het bergcomplex zou in 2009 zijn deuren moeten openen.

19:01 Gepost door Marcho in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: andre agassi, steffi graf, vastgoed |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende