10-01-07

Teheran pleegt collectieve zelfmoord

De Iraanse hoofdstad Teheran wordt beschouwd als één van de zwaarst vervuilde steden van de wereld. Maar de situatie is nu zo dramatisch geworden dat een actiecomité voor zuivere lucht gewag maakt van een collectieve zelfmoord. Per maand zouden in Teheran duizenden doden vallen ten gevolge van de luchtvervuiling.

Onderzoek zou hebben aangetoond dat de luchtvervuiling in de maand november rechtstreeks of onrechtstreeks de dood hebben veroorzaakt van 3.600 inwoners van de Iraanse hoofdstad. Van alle hartaanvallen met dodelijke afloop zou volgens de actiegroep meer dan tachtig procent geweten kunnen worden aan de vreselijke luchtkwaliteit kunnen geweten worden.

Vooral de uitlaatgassen vormen volgens het Nederlandse persbureau ANP in de Iraanse hoofdstad een zwaar probleem. "Het wagenpark in Teheran bestaat uit 1,3 miljoen verouderde voertuigen, die dag en nacht onafgebroken vervuilende dampen uitstoot," aldus het ANP. "In heel Iran zijn er naar schatting zes miljoen wagens, waarvan ongeveer de helft niet voldoet aan gemiddelde internationale milieueisen."

12:46 Gepost door Marcho in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: teheran, irak, automotive, milieu |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.