19-02-07

Milieu bepaalt Duitse autobelasting

Duitsland gaat zijn wegenbelasting baseren op de uitstoot van schadelijke stoffen. Dat heeft de Duitse minister van vervoer Wolfgang Tiefensee bekend gemaakt. Auto's die veel schadelijke stoffen uitstoten, zullen voortaan zwaarder worden belast. De motorinhoud op zich zal niet langer bepalend zijn. Op die manier wil Duitsland zijn autoverkeer milieuvriendelijker maken.

"Wie in een stinkbom rondrijdt, zal meer moeten betalen'', verklaarde Tiefensee onomwonden. Hij voegde er aan toe te willen streven naar een systeem van straffen en beloningen. Op die manier moet de ontwikkeling van zuivere technologieën volgens hem meer kans krijgen. Tiefensee is van oordeel dat Duitse en andere autofabrikanten in Europa meer moeten doen om het milieu te beschermen.

De minister zei ervan overtuigd te zijn dat het nieuwe belastingsysteem zal leiden tot auto's die minder vervuilen en zuiniger rijden. Ook volgens het United Nations Environment Programme (UNEP), de milieuorganisatie van de Verenigde Naties, doen Europese landen nog onvoldoende om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Huidig EU-voorzitter Duitsland zegt de problemen rond klimaatverandering te willen aanpakken.

14:37 Gepost door Marcho in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: duitsland, milieu, autovervoer |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.