09-03-07

'Gears of War' beste computerspel

Het computerspel 'Gears of War'van Epic Games en Microsoft Game Studios is op de GameDevelopers Conference in San Francisco verkozen tot beste game. Het spel, dat ontwikkeld werd voor de console Xbox 360, werd ook laureaat in de categorieën technology en visual arts. Aan de verkiezing nemen alleen game-ontwikkelaars zelf deel. Andere bekroonde games waren 'Okami' en 'Wii Sports'.

'Wii Sports' van Nintendo, dat videoversies van sporten zoals golf, tennis en bowling aanbiedt, werd bekroond in de categorieën game design en innovation. Nintendo-ontwikkelaar Shigeru Miyamoto, de man achter 'Mario Brothers' en 'Legend of Zelda', kreeg tijdens de prijsuitreiking een lifetime achievement award.

De GameDevelopers Conference huldigde ook de game-pioniers Greg Costikyan en Alexey Pajitnov, de schepper van het beroemde Tetris-game. Iron Lore Entertainment werd verkozen tot beste nieuwe studio. Daarnaast was er ook een prijs voor 'Aquaria' van Bit Blot, dat verkozen werd tot beste onafhankelijke game-ontwikkelaar. De publieksprijs ging naar 'Castle Crashers' van The Behemoth.

Daarnaast waren er ook nog prijzen voor 'Samorost Two' van Amanita Design en 'Bang Howdy' van Three Rings Design.

13:12 Gepost door Marcho in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gears of war, games |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.