25-05-07

Televisiezender Al Hurra ligt onder vuur

De Amerikaanse nieuwsdirecteur van de Arabische televisiezender Al Hurra moet ontslagen worden. Dat stellen een aantal Amerikaanse politici. Al Hurra is opgericht met Amerikaans geld en moet het imago van de Verenigde Staten in de Arabische wereld verbeteren, maar de politici nemen het niet dat de zender ook militante islamitische groepen en ontkenners van de holocaust aan bod laten komen.

In november vorig jaar werd Larry Register, een voormalig CNN-producer, door Al Hurra aangetrokken als nieuwsdirecteur. De man spreekt geen Arabisch, maar wordt nu aangevallen omdat hij een speech van de leider van de Libanese militante Hezbollah-beweging ongecensureerd heeft uitgezonden, net zoals interviews met een Hamas-vertegenwoordiger en een topman van Al Qaeda.

Register zou ook toelating hebben gegeven voor een verslag over een congres van holocaust-ontkenners in Iran. Al Hurra geeft toe dat het zijn eigen redactionele richtlijnen heeft overtreden door de betrokken programma’s uit te zenden, maar zegt dat stappen zijn ondernomen om dergelijke fouten in de toekomst te vermijden. De zender geeft wel toe niet zeker te zijn de Amerikaanse waarden in de Arabische wereld uit te dragen, aangezien niemand van de kaders de Arabische taal machtig is.

14:33 Gepost door Marcho in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: al hurra, media |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.