23-10-07

Weer nieuwe Nederlandse sportwagen

De Nederlandse horecatycoon Laurens Meyer start met de productie van racewagens onder de naam Saker. De met de hand geassembleerde sportwagen kost 42.500 euro. Op het circuit van Spa-Francorchamps haalt de Saker een snelheid van 240 kilomter per uur. Volgens Meyer is de bouw van de wagen, die exclusief voor races wordt gemaakt en niet op de openbare weg te zien zal zijn, een uit de hand gelopen hobby.

Twee Nederlandse organisatoren van races waren begonnen met het bouwen van de racewagen. Het project werd door Laurens Meyer overgenomen en verder uitgebreid. Het ontwerp is van een Nieuw-Zeelander. De wagen heeft volgens Meyer een unieke prijs-kwaliteitverhouding. Voor dat geld kan geen wagen de rondetijden realiseren die de Saker haalt,” voert hij aan tegenover het Financieel Dagblad.

De Saker haalt volgens Meyer een bochtsnelheid van 90 kilometer per uur. Dat is tien kilometer sneller dan een Porsche. Meyer heeft een nieuwe fabriek opgezet in China, waar de onderdelen voor de wagen worden gemaakt. In Nederland worden de wagens verder afgebouwd voor de West-Europese markt. Vanuit China hoopt hij ook op export naar landen zoals Australië en de Verenigde Staten.

Het is opmerkelijk dat Nederland opnieuw een sportwagenproductie opzet. Er is al de Spyker, maar die kampt met bijzonder zware financiële problemen.

11:22 Gepost door Marcho in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: automotive, saker, nederland |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.