02-11-07

Rolls-Royce wil Britse turbinefabriek sluiten

De Britse motorenfabrikant Rolls-Royce wil zijn fabriek in Netherton (Liverpool) sluiten. Daarbij verliezen tweehonderd medewerkers hun baan. De productie wordt overgeheveld naar de Verenigde Staten. De sluiting is volgens de directie een gevolg van de dure wisselkoers van de Engelse pond tegenover de Amerikaanse dollar en de hoge productiekosten. De fabriek maakt turbines voor de gas- en oliesector.

De directie van het bedrijf zegt zich sinds enkele maanden zware zorgen gemaakt te hebben over de toekomst van de fabriek. Rolls-Royce zegt echter dat een definitieve beslissing pas genomen zal worden na een consultatieronde. Vermoedelijk valt een definitief vonnis begin volgend jaar. Het bedrijf zegt echter naar alternatieve oplossingen gezocht te hebben, maar daarbij niet tot een levensvatbaar alternatief gekomen te zijn.

De vakbonden zeggen niet verrast te zijn door de plannen van Rolls-Royce, maar hebben al gezegd zich niet bij de plannen van de directie te zullen neerleggen. Ze hebben een zware strijd beloofd om de fabriek in Netherton te redden en zeggen daarvoor ook de Britse regering te zullen aanspreken. Indien er echter geen oplossing uit de bus komt, zal de fabriek wellicht eind volgend jaar definitief zijn deuren sluiten.

12:14 Gepost door Marcho in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rolls-royce |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.