26-11-07

Aston Martin denkt aan buitenland

De Britse autoconstructeur Aston Martin overweegt om een productie-eenheid op te zitten in het buitenland. Het zou voor de eerste keer zijn in de 93-jarige geschiedenis van het luxemerk dat een model buiten Engeland zou gebouwd worden. Het bedrijf heeft zijn hoofdkwartier in Gaydon in Warwickshire. Een tweede fabriek is gevestigd in Newport Pagnell in Buckinghamshire.

“Aston Martin heeft gemeld een haalbaarheidsstudie uit te voeren naar de mogelijkheid om zijn nieuw Rapide-model in het buitenland te bouwen,” aldus BBC News. “Het dossier zou al vergevorderd zijn. De bouw van de Rapide zou in 2009 opgestart worden.” De vakbonden bij Aston Martin hebben bij de directie een dringende vergadering gevraagd om de toekomst van het bedrijf te bespreken.

Eerder dit jaar verkocht de Amerikaanse autogroep Ford zijn dochter Aston Martin aan een Brits consortium voor een bedrag van 479 miljoen pond. Het bedrijf telt 1.700 medewerkers en heeft op dit ogenblik met de V8 Vantage, de DB9 en de DBS drie modellen in productie. Aston Martin wordt sterk geassocieerd met de spionageheld James Bond en werd dit jaar verkozen tot meest coole merk van Groot-Brittannië.

08:42 Gepost door Marcho in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: aston martin, automotive, james bond |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.