10-01-08

Rolls-Royce verkoopt meer dan duizend wagens

Voor de eerste keer in de geschiedenis heeft Rolls-Royce meer dan duizend auto’s per jaar verkocht. In totaal werden tijdens het voorbije jaar 1.010 exemplaren van het Britse luxemerk opgeleverd. Dat is een groei met 25,5 procent tegenover het jaar voordien. De Verenigde Staten blijft de grootste markt voor Rolls-Royce, maar de groei was vooral te danken aan landen zoals China en de Verenigde Arabische Emiraten.

De Verenigde Staten vertegenwoordigden 40 procent van alle verkopen van Rolls-Royce. Dat is een groei met 22 procent. Maar in de Verenigde Staten werd een verkoopsgroei van 70 procent opgetekend, terwijl de verkoop van Rolls-Royce in China met 50 procent steeg. “Dat weerspiegelt de economische groei in bepaalde regio’s van Azië en het Midden-Oosten,” aldus de Britse krant The Telegraph.

Het voorbije jaar opende Rolls-Royce, sinds 1998 in handen van de Duitse constructeur BMW, nieuwe dealers in Sint-Petersburg en Kiev. Daarmee wil het Britse merk inspelen op de nieuwe klasse van superrijken in Rusland en Oekraïne. De meest succesvolle dealers waren tijdens het voorbije jaar te vinden in Beverly Hills, Londen, Abu Dhabi, Tokyo en Dubai. Vooral de nieuwe Phantom Drophead Coupé vond gretig afname.

Meer over verkeer en transport

16:20 Gepost door Marcho in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rolls-royce, automotive |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.