25-02-08

Skype aan honderd miljard belminuten

De klanten van de online telefoondienst Skype hebben sinds de lancering in 2004 in totaal honderd miljard belminuten opgestapeld. Dat blijkt uit cijfers die Skype, een dochteronderneming van veilingsite eBay, heeft bekend gemaakt. Skype heeft nu 276 miljoen geregistreerde gebruikers. Op dit ogenblik zijn er volgens de telefoondienst twaalf miljoen Skype-gebruikers tegelijkertijd online.

“In de cijfers van Skype zijn uitsluitend gesprekken van computer naar computer opgenomen,” aldus het magazine Emerce. “Over het bellen naar betaalde nummers via Skypeout werden geen gegevens bekend gemaakt.” Volgens het magazine zou Skypeout echter voor 13 procent extra telefoongesprekken hebbengezorgd tussen begin 2006 en eind vorig jaar.

Skype heeft naar eigen zeggen op dit ogenblik 276 miljoen geregistreerde gebruikers. Tijdens het vierde kwartaal van vorig jaar zouden er 30 miljoen nieuweklanten zijn geteld. De gemiddelde omzet per klant per maand ligt bij Skype volgens Emerce tussen de 13 en 15 dollarcent. Er zijn op dit ogenblik 12 miljoengebruikers tegelijkertijd online. Dat is een stijging met één miljoen op 42 dagen tijd. In 2006 deed Skype er nog ongeveer zestig dagen over om naar een volgendmiljoen te groeien.

08:03 Gepost door Marcho in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: skype, telecom, internet |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.