31-03-08

Steeds meer mannen in Amerikaanse keukens

Man-in-Kitchen-The-Art-of-Grilling--C10346296Steeds meer Amerikaanse mannen staan achter het fornuis. Dat blijkt uit een onderzoek van de NPD Group. Volgens de onderzoekers wordt op dit ogenblik 18 procent van de maaltijden door mannen bereid. Dat is een stijging met 4 procent tegenover vijf jaar geleden. Vooral jongere mannen blijken geregeld in de Amerikaanse keuken te vertoeven. De evolutie heeft er ook toe geleid dat de barbecue nog altijd aan populariteit wint.

"Vrouwen bereiden nog altijd 78 procent van de maaltijden, maar volgens NPD Group is het aantal mannen dat aan het koken slaat, de voorbije vijf jaar gestaag toegenomen," aldus het magazine Marketing Online. "Onderzoeksleider Harry Balzer geeft toe dat een niveau van 18 procent niet bijzonder hoog lijkt, maar wel een historisch record betekent." Bij mannen onder de 25 jaar bereidt zelfs 67 procent minstens één maaltijd op tien die in het gezin wordt genuttigd.

Tijdwinst en besparingen zijn volgens de onderzoekers de voornaamste redenen voor het gestegen kookgedrag van de Amerikaanse mannen. "Dat geldt trouwens voor elke verandering in het eetgedrag," aldus nog Harry Balzer. Opvallend is dat door deze mannelijke invloed ook meer van de barbecue gebruik wordt gemaakt. Op dit ogenblik wordt er door 38 procent van de Amerikaanse mannen minstens één keer in de veertien dagen gegrild. Tien jaar geleden was dat nog 31 procent.

Meer over voeding en drank

14:45 Gepost door Marcho in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: verenigde staten, keuken, gelijkheid |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.