02-04-08

Draadloze industrie moet klant aanhoren

VerizonDe draadloze telecomindustrie moet dringend luisteren naar zijn publiek en samenwerken om te vermijden dat de sector een 21ste eeuwse versie worden van de sterk gereguleerde telefoonbedrijven. Dat zegt Lowell McAdam, topman van Verizon Wireless. Daar bestaat volgens hem een reëel gevaar voor wanneer men het publiek en de overheid toelaat zich te mengen in een consument-gerichte markt en de sector hen daar reden toe geeft.

“De draadloze telecomsector moet er volgens McAdam voor zorgen dat er geen reden is voor een opgelegde regelgeving,” aldus het magazine Marketing Daily. McAdam wees erop dat de sector dan ook beter moet luisteren naar zijn publiek en daar ook snel moet op inspelen. “Anders dreigen we ongevraagde inmenging van regulatoren te krijgen,” voerde hij aan. “In de Verenigde Staten zouden we dan wel eens vijftig wetgevingen uit vijftig staten kunnen krijgen.”

Lowell McAdam wees er wel op dat de draadloze telecomindustrie de enige economische groeimotor van de Verenigde Staten is. De Verenigde Staten tellen nu 255 miljoen gebruikers van draadloze technologie. Dat is een stijging met 22 miljoen eenheden tegenover vorig jaar. In totaal worden in de Verenigde Staten nu jaarlijks meer dan twee triljoen belminuten opgebruikt voor mobiele telefoongesprekken.

14:01 Gepost door Marcho in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wireless, draadloos |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.