18-05-08

Wembley boekt 21,2 miljoen pond verlies

WembleySunsetHet nieuwe Wembley-stadion in Londen heeft tijdens het voorbije jaar een verlies geleden van 21,2 miljoen pond. Dat was volgens Alex Horne, directeur van het complex, echter ingecalculeerd. Het nieuwe stadion werd in maart van vorig jaar geopend en Horne wijst erop dat een verlieslatende beginperiode voor een start-up heel normaal is. Voor volgend jaar wordt al wel winst verwacht.

Oorspronkelijk zou het Wembley-stadion in augustus 2005 geopend moeten worden, maar door allerlei bouwproblemen en financiële beslommeringen van aannemers werd dat uiteindelijk met bijna twee jaar vertraagd. Het eerste jaar was volgens Horne vooral een kennismakingsperiode, waarbij er bij evenementen bewust gekozen werd voor een overbeladen dienstenservice.

Het Wembley-stadion heeft volgens Horne al 80 miljoen pond van zijn schulden terugbetaald aan de banken. In totaal bedraagt de schuldenlast van het complex 426,4 miljoen pond. Die zou tegen september 2018 volledig zijn terugbetaald. De inkomsten van het stadion bedroegen het voorbije jaar 65,5 miljoen pond, vooral afkomstig uit abonnementsgelden, ticketverkoop, sponsoring en catering.

Meer over bouwen en architectuur

12:28 Gepost door Marcho in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wembley, london |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.