30-05-08

Touchscreens zijn in opmars

Tegen 2013 zullen er wereldwijd 833 miljoen touchscreens voor diverse toepassingen verkocht worden. Dat blijkt uit een rapport van het marktonderzoeksbureau iSuppli. Dit jaar worden er naar verwachting 341 miljoen exemplaren verkocht. De omzet van de sector zal volgens de onderzoekers de volgende vijf jaar dan ook verdubbelen van 2 miljard euro tot 4 miljard euro.

“Toestellen met touchscreens zullen steeds populairder worden en de toetsenborden steeds meer vervangen,” alus iSuppli. “Op dit ogenblik zijn er al twintig verschillende toepassingen met touchscreens. Dat zijn vier toepassingen meer dan één jaar geleden.” De onderzoekers meldden in hun rapport niet welke toepassingenmet touchscreens de volgende jaren het meest populair zouden worden.

Digitale camera’s en mobiele telefoons zijn twee van de meest voor de hand liggende toepassingen van de touchscreen-technologie. “Maar ook e-papers zouden een belangrijke bijdrage kunnen leveren tot de groei van de sector,” wordt er opgemerkt. Daarbij wordt onder meer verwezen naar de Taiwanese producent Prime View International, dat de eerste e-reader heeft ontwikkeld waarbij touch-gevoeligheid geïntegreerd wordt in het scherm van een e-paper en waardoor gehoopt wordt dat de vraag naar e-books gevoelig kan stijgen.

12:34 Gepost door Marcho in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: touchscreen, technologie |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.