30-06-08

Chicago hoofdstad duurzame architectuur

43_sears_tower_one_lgChicago is de belangrijkste architectuurstad van de Verenigde Staten. Dat moet blijken uit een enquête van het internationale designbedrijf RMJM Hillier bij de bevolking en experts. Chicago gaat New York en Boston vooraf. Vooral de Sears Tower, de geherwaardeerde rivieroevers en het grote aantal duurzame ontwikkelingen worden volgens de onderzoekers als de belangrijkste architecturale troeven van Chicago naar voor geschoven.

Uit het onderzoek blijkt dat de architectuur van Chicago door 87 procent van zijn bewoners als goed tot uitstekend wordt bestempeld. Boston kwam op een tweede plaats met 64 procent. New York haalde hier een score van 63 procent. Door de inbreng van leden van het American Institute of Architect wist New York echter alsnog de tweede plaats te bemachtigen. Volgens de onderzoekers kan Chicago bestempeld worden als de hoofdstad van het duurzaam design.

De top tien wordt rondgemaakt door Los Angeles (4), Portland (5), San Francisco (6), Seattle (7), Denver (8), Philadelphia (9), Washington (10). Los Angeles staat opmerkelijk hoog genoteerd, aangezien de stad geconfronteerd wordt met een belangrijke vervuilingsproblematiek, maar het stadsbestuur verplicht projectontwikkelaars duurzame elementen in hun plannen op te nemen, zoals droogtebestendige aanplantingen en recyclagemateriaal.

11:46 Gepost door Marcho in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: architectuur, chicago, duurzaamheid |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.