29-08-08

Uitvlagging Britse bedrijven gaat verder

welcome_sSteeds meer Britse bedrijven halen hun hoofdkwartier weg uit Groot-Brittannië. Daarmee willen ze de zware Britse belastingstarieven ontlopen. Zopas maakten het kantorenbedrijf Regus, het investeringsbedrijf Henderson Group en het technologiebedrijf Charter bekend Groot-Brittannië te zullen verlaten. Daarmee volgen ze het voorbeeld van andere bedrijven die de voorbije vijf maanden elders een toevlucht hebben gezocht. Financiële adviseurs zeggen nu dat de Britse regering maatregelen moeten nemen om de buitenlandse inkomsten van multinationale bedrijven niet langer te belasten.

Regus, de grootste leverancier van uitgeruste kantoorruimtes ter wereld, verhuist naar het eiland Jersey en vestigt zijn hoofdkwartier in Luxemburg, terwijl Charter en Henderson Group in Ierland asiel zoeken. "De beslissing om te verhuizen is door verschillende redenen ingegeven," aldus Mark Dixon, chief executive van Regus, tegenover de zakenkrant Financial Times. "Belastingsoverwegingen vormen daar inderdaad een belangrijk onderdeel van. Maar de verhuis weerspiegelt ook de groeiende internationale aard van onze activiteiten."

De bedrijfsbelasting in Groot-Brittannië ligt op 28 procent, terwijl dat in Ierland slechts 12,5 procent bedraagt. Regus opende tijdens de eerste helft van dit jaar 72 kantoorcomplexen in diverse landen, waaronder India en China. Het bedrijf beheert nu meer dan 950 business centers in 400 steden, verdeeld over 70 landen. Regus heeft een marktwaarde van 720 miljoen pond. Het bedrijf voerde aan dat de sector een lichte vertraging kent, waarbij een klein percentage van de klanten door de onzekere economische toestand aansturen op contracten van kortere duur.

12:15 Gepost door Marcho in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: belasting, groot-brittannie, uitvlagging |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.