30-09-08

Iedereen schuld aan duur Wembley-proces

wembley-stadiumVoor de juridische betwisting over de verantwoordelijkheid over de vertragingen bij de bouw van het Wembley-voetbalstadion zijn er voor ongeveer één miljoen Britse ponden documenten gekopieerd. Dat heeft een rechter van het Britse Technology and Construction Court gezegd. Volgens de rechter hebben zowel het Australische bouwbedrijf Multiplex Construction en zijn Britse onderaannemer Cleveland Bridge een roekeloos geding gevoerd. Multiplex Construction kreeg eerder het gelijk aan zijn kant, maar wordt nu geconfronteerd met een gerechtelijke rekening van tien miljoen Britse pond.

Cleveland Bridge stapte in augustus 2004 uit het Wembley-project, na zware onenigheid met hoofdaannemer Multiplex Construction. Cleveland Bridge werd daarvoor door de rechter veroordeeld wegens contractbreuk. Daarbij werd het Britse bedrijf veroordeeld tot de betaling van zes miljoen Britse pond. Multiplex Construction eiste echter nog verdere schadevergoedingen en zette de juridische procedures verder. Dat deed de gerechtelijke kosten oplopen tot ongeveer 22 miljoen Britse pond. De rechter voert nu aan dat door beide partijen grote sommen geld en managementtijd doellos werden verspild.

Twee jaar geleden werden de partijen aangemaand om een minnelijke schikking te treffen, maar de juridische strijd bleef verder gaan, met twee beroepsprocedures, talloze amendementen in de pleidooien en een langdurige schatting van de schade. De rechter van het Britse Technology and Construction Court verklaarde nu dat alle overwegingen voor een redelijke schikking blijkbaar overboord werden gegooid. Dat heeft er volgens de rechter toe geleid dat geen van beide partijen financieel voordeel uit het dispuut heeft gehaald.

17:51 Gepost door Marcho in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: voetbal, engeland, wembley |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.