06-12-08

Barack Obama kan niet tippen aan Britney Spears

britney-spears2De Amerikaanse zangeres Britney Spears is ook dit jaar het meest populaire sleutelwoord bij zoekmachines. Dat blijkt uit statistieken van het zoekmachinesbedrijf Yahoo. Het is de zevende keer in acht jaar tijd dat de Amerikaanse ranglijst aanvoert. Zelfs de toekomstige Amerikaanse president Barack Obama slaagde er niet in het tij te doen keren. Hij moest zich tevreden stellen met een derde plaats. Op de tweede plaats staat het World Wrestling Entertainment. Barack Obama was op de zoekmachine van Yahoo wel de meest populaire politicus van dit jaar.

In de algemene toptien van de Yahoo-zoekmachine staan verder nog actrice Miley Cyrus, het online game RuneScape, actrice Jessica Alba, de Japanse animatieserie Naruto, de actrices Lindsey Lohan en Angelina Jolie en de talentshow American Idol. Ondanks de Amerikaanse presidentsverkiezingen, werd er op de nieuwssite van Yahoo vooral gezocht naar orkanen. Daarna volgen de verdwijning van Caylee Anthony, de presidentsverkiezingen, Pakistan, de zwangere man, China, Iraq, Shelly Malil, Patrick Swayze en Afghanistan.

In de politieke rangschikking staat Sarah Palin, de gewezen republikeinse kandidate voor het vice-presidentschap, op de tweede plaats. Daarmee laat zij partijgenoot John McCain, nochtans de kandidaat voor het hoogste Amerikaanse ambt, achter zich. Verder volgen Hillary Clinton, George Bush, Ron Paul, John Edwards, Mike Huckabee, Arnold Schwarzenegger en Mitt Romney. In de toptien was geen plaats voor Joe Biden, de running-mate van Barack Obama. Schwarzenegger, de gouverneur van Californiƫ, was de enige politicus die niet bij de presidentsverkiezingen als kandidaat was betrokken.

De grotere online populariteit van Britney Spears tegenover die van Barack Obama heeft volgens Yahoo wellicht te maken met de actualiteit. "Britney Spears en Runescape zijn niet elke dag in het nieuws, waardoor mensen online moeten gaan voor informatie," voert het zoekmachinebedrijf aan. "Voor onderwerpen en mensen die elke dag in de actualiteit komen, hoeft het publiek minder snel op het internet."

14:11 Gepost door Marcho in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: yahoo, britney spears, zoekmachine, barack obama |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.