16-02-09

Bernie Ecclestone wil Honda in Formule Eén houden

Bernie Ecclestone, chief executive van Formula One Management, zegt alles te zullen doen wat in zijn macht ligt om een herdoopt Honda-team in staat te stellen om ook dit jaar in de wedstrijden van het Formule Eén uit te kunnen komen. De Japanse autoconstructeur maakte in december vorig jaar bekend zich uit de sponsoring terug te zullen trekken. Teambaas Ross Brawn en chief executive Nick Fry zijn op zoek naar een overnemer of een investeerder die het team de nodige financiële ruimte kan bieden om zijn activiteiten verder te zetten. Bernie Ecclestone stelt dat er met het management van het team wordt gesproken om oplossingen te vinden voor het probleem. Honda investeerde het vorige seizoen ongeveer 210 miljoen Britse pond aan zijn Formule Eén team, dat nochtans slechts in slaagde om veertien punten te halen.

"Bernie Ecclestone, de topman van de Formule Eén, zo overwegen om zelf te investeren in het Honda-team, maar wil dat niet bevestigen," aldus de krant The Times. "Hij zegt alleen alles te willen doen om het voortbestaan van het team te garanderen. Ecclestone voegde er wel aan toe dat de Europese Commissie mogelijk een persoonlijk engagement zou kunnen blokkeren omdat hij eigenaar is van de commerciële rechten van de Formule Eén. Een lening daarentegen zou mogelijk wel een oplossing kunnen bieden." De krant voegt er aan toe dat de betrokkenheid van Ecclestone een eerste positief signaal zou zijn voor het personeel van het team, dat nog altijd wacht op berichten dat Nick Fry en Ross Brawn, de toplui van het team, een oplossing zouden gevonden hebben.

Nadat Honda bekend had gemaakt zich uit de Formule Eén te zullen terugtrekken, heeft het team het werk aan de nieuwe auto verder gezet. Er is echter geen overeenkomst voor de levering van motoronderdelen en het team heeft met de nieuwe auto ook niet kunnen deelnemen aan de eerste officiële tests. Ecclestone zegt echter alle vertrouwen te hebben dat het team zal kunnen deelnemen aan de Grote Prijs van Australië, de openingsrace van het nieuwe seizoen. Dat zou gebeuren met de piloten Jenson Button en Bruno Senna. Ecclestone ontkent met klem dat Honda toch nog in een beperktere rol zou betrokken worden bij het team. Volgens hem is de Japanse constructeur verleden tijd. Het team zelf geeft geen commentaar, al werd er opgemerkt dat een management buy-out nog altijd tot de mogelijkheden behoort.

De commentaren zijn gesloten.