15-04-09

Mannen voelen zich het beste thuis in Chicago

De Amerikaanse stad Chicago is voor een man wereldwijd de beste stad. Dat blijkt uit een onderzoek van de website AskMen.com. Die toppositie dankt Chicago volgens de onderzoekers aan een combinatie van zijn cosmopolitisch karakter en het comfortabele leven dat men er kan leiden. Hoewel Chicago het imago heeft van een pragmatische en hardwerkende stad te zijn met een betaalbare levensstijl, heeft de stad volgens AskMen ook heel wat te bieden op het vlak van cultuur, entertainment en geraffineerdheid, wat de stad toelaat de concurrentie aan te gaan met grote internationale bestemmingen. De Spaanse stad Barcelona staat op de tweede plaats, gevolgd door San Francisco. De toptien wordt volgemaakt door Londen, Sydney, New York, Berlijn, Hong Kong, Kopenhagen en Parijs.

De onderzoekers wijzen erop dat Chicago onder meer de thuishaven is van het Art Institute, het Chicago Symphony Orchestra, het Chicago International Film Festival en ook een levendige theaterscene bezit. Bovendien heeft Chicago ook een aantal populaire muziek- en filmfestivals, terwijl de stad ook de plaats van herkomst is van 39 procent van de grootste acteurs van de Verenigde Staten. Daarnaast wordt opgemerkt dat Chicago een rijk restaurantleven kent en bovendien een bijzonder sportieve stad is met belangrijke teams in alle grote professionele sporten en veel gelegenheden voor de recreatieve sporter. Een pint bier kost in Chicago 4,48 dollar, ongeveer het gemiddelde van de 29 steden die in de rangschikking werden opgenomen.

AskMen.com stelt dat Barcelona sinds de Olympische Spelen van 1992 een grote renovatie heeft gekend en zijn toeristische sector sindsdien gestaag heeft zien groeien. "De economie van Barcelona, die ondersteund wordt door de vliegtuig- en autobouw en internationale bankactiviteiten, is er bovendien in geslaagd om zich gedurende de economische recessie, die Spanje bijzonder hard heeft getroffen, relatief overeind te houden," aldus de onderzoekers. Bovendien ligt de werkloosheid in Barcelona gevoelig lager dan in de andere grote Spaanse steden. Een pint bier kost in Barcelona wel 6,30 dollar. Dat is gevoelig meer dan in de andere steden uit de lijst van AskMen.com.

San Francisco wordt vooral geroemd om zijn bruisend nachtleven, met 2.870 bars en vele van de beste Amerikaanse restaurants. Daarnaast wordt San Francisco bestempeld als de gezondste stad van de Verenigde Staten, die bovendien gedreven wordt door een cultuur van innovatie. Ook is San Francisco de thuisbasis van enkele van de klassieke kledingwinkels voor mannen. Bovendien is de stad, dankzij zijn grote bevolking homoseksuelen, een ideale ontmoetingsplaats voor mensen van allerlei seksuele geaardheden. De prijs van een pint bier bedraagt in San Francisco 4 dollar, maar daarnaast is er ook de nabijheid van de wijngebieden van Sonoma en Napa Valley.

17:08 Gepost door Marcho in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: barcelona, chicago, san francisco |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.