11-05-09

Honda Insight eerste hybride topverkoper

honda_insightDe Honda Insight, naar eigen zeggen het goedkoopste hybride-model op de automarkt, was tijdens de maand april van dit jaar het best verkopende automodel van Japan. Dat blijkt uit cijfers van de Japan Automobile Dealers Association. Het is de allereerste keer dat een hybride dat kan realiseren. In totaal werden er de voorbije maand in Japan 10.481 exemplaren van de Honda Insight verkocht. De nieuwe Insight is volgens autoconstructeur Honda bijzonder goed ontvangen door een brede waaier van consumenten, dankzij zijn uitstekende milieuprestaties, zijn gebruiksvriendelijkheid, zijn comfortabele rijgedrag en een betaalbare aankoopprijs. Op de tweede plaats stond de Honda Fit, gevolgd door de Toyota Vitz.

Honda promoot de Insight als een betaalbare hybride, hoewel dit type wagens door zijn dure milieutechnologie een hoger prijskaartje heeft dan auto's met benzinemotoren. "De Insight kost in Japan 1,89 miljoen yen. Dat komt overeen met een bedrag van 19.000 dollar," aldus het persbureau Associated Press. "De Honda Insight kwam in februari op de Japanse markt. Inmiddels is ook de verkoop in de Verenigde Staten van start gegaan. Daar kost het model 19.800 dollar." Verwacht wordt echter dat de Honda Insight grote concurrentie zal krijgen van de nieuwe generatie van de Toyota Prius, wereldwijd de meest verkochte hybride auto, die binnenkort gelanceerd wordt.

Toyota heeft al erkend concurrentie te zullen verwachten van de Honda Insight. Verwacht wordt dat Toyota dan ook een agressieve prijzenpolitiek zal hanteren, hoewel de Prius groter is dan de Insight en dus wellicht een hogere prijs zal dragen. In Japan werden tijdens de maand april van dit jaar 1.951 exemplaren van de Toyota Prius verkocht. Daarmee stond de Prius pas op de eenentwintigste plaats. Net zoals in andere landen is ook de Japanse automarkt getroffen door de recessie en de kredietcrisis. Door het promoten van duurzame technologieën als onderdeel van pogingen om de bestedingen tijdens de economische crisis te stimuleren, groeit de interesse in ecologische automodellen.

12:31 Gepost door Marcho in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: automotive, japan, hybride, honda, insight, toyota prius |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.