29-05-09

Einde van netbooks mogelijk in zicht

Het einde van de netbooks is mogelijk in zicht. Dat stelt het marktonderzoeksbureau iSupply. Wanneer het einde van de economische crisis wordt bereikt, wat volgens sommigen volgend jaar het geval zal zijn, zal ook de populariteit van de netbook volgens iSupply weer afnemen. Consumenten hebben dan namelijk meer geld te besteden en zullen daarom ook weer eerder kiezen voor een gewone laptop of computer. De prestaties van de meeste netbooks zijn volgens iSupply scoren volgens iSupply immers beduidend slechter dan die van een laptop of een computer. Wanneer de consument opnieuw over een groter budget kan beschikken, zal hij volgens de onderzoekers dan ook voor betere alternatieven kiezen.

"De netbook kwam bijna twee jaar geleden op de markt en viel vooral erg in de smaak bij consumenten door de lage prijs," aldus het magazine TechZine. "Veel consumenten zagen een dergelijke netbook als een goedkope vervanger voor een normale laptop of computer. Dit blijkt ook uit de cijfers, aangezien de verkoop van het aantal netbooks het voorbije jaar steeg met 24 procent. Dit jaar is dit aantal al gegroeid met 68,5 procent. Het aantal verkochte computers daalt dit jaar met zo'n 9,5 procent." Een bedrijf zoals Intel probeert daar op te anticiperen door aan te kondigen dat de toekomstige netbooks ook video's in high-definition kunnen afspelen. Tevens wordt er vaker gekozen voor een groter scherm.

Uit cijfers van Intel blijkt dat de kannibalisatie van de computerverkoop door netbooks in Europa op dit ogenblik 20 procent bedraagt. Er wordt echter aan toegevoegd dat deze trend echter gestopt zou kunnen worden wanneer later dit jaar goedkopere ultra-dunnen laptops op de markt zullen komen. Dat zou volgens Intel zelfs tot een omgekeerde kannibalisering moeten leiden. Wereldwijd vertegenwoordigen netbooks op dit ogenblik 16 procent van de totale computer-verkoop. In West-Europa zou dat iets hoger liggen, met ongeveer 25 procent in Groot-Brittannië en Italië. De verkoop van netbooks vormt volgens Intel vooral concurrentie voor de goedkoopste computer-modellen. De hogere prijscategorie zou veel minder worden geraakt.

19:04 Gepost door Marcho in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: computer, netbook |  Facebook |

Bayer België-Luxemburg opent energiezuinig kantorencomplex

bayer2bHet Duitse chemiebedrijf Bayer heeft in Diegem zijn nieuw Bayer Office Building in gebruik genomen. Dat gebeurde in aanwezigheid van federaal premier Herman Van Rompuy en Werner Wenning, chief executive van Bayer. In de nieuwe vestiging worden de sales en marketing activiteiten van de takken HealthCare, CropScience en MaterialScience samengebracht. De zetel was voordien gevestigd aan de Louisalaan in Brussel, maar die voldeed niet meer aan de behoeften. Er werd gekozen voor een nieuwbouw, die met de nabijheid van autostrades, het spoorwegnet en de luchthaven optimaal bereikbaar moet worden. In het nieuwe complex werd ook maximaal gebruik gemaakt van energiebesparende technologieën. Het gebouw verbruikt volgens René De Cleyn, afscheidnemende topman van Bayer België-Luxemburg, slechts de helft van de energie van een traditioneel kantoorgebouw.

Het nieuwe complex is een voorbeeld van het EcoCommercial building-concept dat door Bayer werd ontwikkeld. Daarbij wordt door een combinatie van milieutechnologieën en bedrijfsmatige oplossingen de ecologische voetafdruk van het complex verwerkt. Daarbij wordt onder meer gebruik gemaakt van innoverende toepassingen van materialen die door Bayer werden ontwikkeld. "De architectuur en progressieve design van het gebouw zijn esthetisch en functioneel, maar de constructie, de gebruikte materialen en vooral de gespecialiseerde verwarmingstechnieken zijn tevens duurzaam en efficiënt," benadrukte René De Cleyn. De vestiging in Diegem is één van de eerste realisaties van het EcoCommercial building-concept bij Bayer in de hele wereld.bayer3c

Federaal premier Herman Van Rompuy wees erop dat het nieuwe kantorencomplex een nieuw voorbeeld is van het maatschappelijk streven van Bayer. "Sinds Bayer in 1899 zijn Aspirine-product lanceerde, heeft het bedrijf meer dan vijfduizend innovatieve producten ontworpen in de meest uiteenlopende sectoren van de toegepaste scheikunde, aldus Herman Van Rompuy. "Bayer heeft constant zijn maatschappelijke missie proberen na te leven, namelijk het ontwikkelen van innovatieve producten om bij te dragen tot de kwaliteit van het leven." Bayer-topman Werner Wenning wees erop dat het concern dit jaar 2,9 miljard euro investeert in onderzoek en ontwikkeling. Dat is het grootste budget dat Bayer ooit voor onderzoek en ontwikkeling heeft gereserveerd.

18:48 Gepost door Marcho in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: energie, milieu, bayer |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

General Motors heeft een machtige groep schuldeisers alsnog overgehaald hun vorderingen op het bedrijf in te ruilen voor aandelen. Daarmee wordt de kans op een zogeheten gecontroleerd faillissement groter. Desondanks stemt een meerderheid van de schuldeisers nog steeds niet in met het voorstel van de overheid en het autobedrijf. Bezwaar blijft dat de obligatiehouders onvoldoende terugkrijgen als ze hun 27 miljard dollar aan vorderingen omzetten in aandelen. Nadat een overgrote meerderheid van deze schuldeisers het voorstel van een belang van 10 procent eerder afwees, is het aanbod verhoogd tot een belang van maximaal 25 procent, mits de nieuwe versie van General Motors winstgevend genoeg zal zijn. De vakbond United Auto Workers behoudt een belang van 17,5 procent, het overheidsbelang zou uiteindelijk 55 procent bedragen.

Porsche loopt het risico miljardenverliezen te moeten boeken op de opties die de sportwagenbouwer bezit op Volkswagen-aandelen. Op dergelijke opties zijn de afgelopen jaren meerwaarden van 17,3 miljard euro geboekt. Maar Porsche heeft mogelijk niet genoeg geld om de opties uit te oefenen. Porsche zou 6 miljard nodig hebben voor het pakket aandelen van Volkswagen, dat een marktwaarde van 14 miljard heeft. In maart van dit jaar zou Porsche trouwens drie dagen lang op het rand van het failliet gestaan door schulden die waren opgelopen door het kopen van 51 procent van de aandelen van Volkswagen. Uiteindelijk werd Porsche gered door een overbruggingskrediet van 700 miljoen euro van het Volkswagen-concern. Het overbruggingskrediet heeft een looptijd van een halfjaar. In totaal heeft Porsche nog een krediet nodig van 2,5 miljard euro.

Dankzij een aantal boekhoudkundige regels zou de Amerikaanse bank JP Morgan Chase een meerwaarde kunnen boeken van 29 miljard dollar op de overname in september vorig jaar van de failliete spaarbank Washington Mutual. De boekhoudregels staan toe om het verschil tussen enerzijds de waarde van leningen op de balans en anderzijds de te verwachten cashflow als inkomsten te boeken. Ook andere banken kunnen van die regel profiteren. Het gaat dan om Wells Fargo dat Wachovia overnam, Bank of America die Countrywide Financial kocht en PNC Financial Services Group dat National City Corp inlijfde. Zij zouden gezamenlijk nog 27 miljard dollar meerwaarden kunnen boeken. De boekhoudkundige techniek is bedoeld als stimulans om leningen bij banken die overgenomen worden, zo snel mogelijk af te schrijven.

De Nederlandse toezichthouder legt het telecombedrijf Telfort, een dochter van KPN, een boete op van 5 miljoen euro. Het bedrijf voldoet niet aan de eisen voor het gebruik van zijn frequentie voor snel mobiel internet (UMTS). De boete voor Telfort werd vorig jaar al aangekondigd, maar de KPN-dochter ging ertegen in beroep. De procedure ten gronde hierover loopt nog. Telfort krijgt nu drie maanden om verbetering aan te brengen, anders volgt er een nieuwe dwangsom van vijf miljoen euro. De dwangsommen kunnen oplopen tot een maximum van 40 miljoen euro. Telfort kreeg in 2000 een UMTS-vergunning. De Nederlandse overheid eiste dat de licentiehouders tegen 2007 een netwerk zouden uitbouwen dat 60 procent van de Nederlandse toegang zou bieden tot snel mobiel internet. De vergunning is geldig tot 2016.

Vijf van de zes geteste nieuwe wagens kregen de hoogste score voor de veiligheid van de internationale verbruikersorganisatie EuroNCAP. Opvallend is de uitstekende resultaten van compacte wagens zoals de Honda Jazz, Hyundai i20, Kia Soul en Peugeot 3008. Deze modellen werden met een maximum van 5 sterren beloond voor de beveiliging van de inzittenden. De Honda Jazz en de Hyundai i20 scoorden ook bijzonder hoog voor de bescherming van voetgangers. Beide wagens behaalden resultaten die zelfs beantwoorden aan de toekomstige strengere normen van de EuroNCAP voor de beveiliging van zwakke weggebruikers.Teleurstellend is het resultaat voor de Suzuki Alto. Die moet het met slechts drie sterren stellen, te wijten aan het feit dat het elektronisch stabiliteitsprogramma niet op alle uitvoeringen verkrijgbaar was.

De wereldwijde recessie zal waarschijnlijk aan het einde van dit jaar ten einde komen. Het herstel zal wel zwakker uitvallen dan tot nu toe werd aangenomen. Dat heeft de toonaangevende econoom Nouriel Roubini gezegd. Roubini merkt op dat de bodem van de Amerikaanse en wereldwijde recessie nog niet is bereikt en eerder aan het eind van het jaar worden afgesloten dan in het midden van het jaar. Er is volgens Roubini te veel optimisme dat herstel net om de hoek ligt. Roubini wordt beschouwd als één van de weinige economen die de huidige recessie juist hebben voorspeld. Volgens de Amerikaanse topeconoom zal het economisch herstel ook gevoelig zwakker uitvallen dan wordt aangenomen. Na het einde van de recessie zal de Amerikaanse economie volgens Roubini wellicht nog twee jaar ondermaats presteren.

De finale van de Champions League tussen Manchester United en FC Barcelona levert een bijdrage van ruim 310 miljoen euro op voor de Europese economie. Dat stelt althans een onderzoek door de Britse professor Simon Chadwick in opdracht van MasterCard, de officiële sponsor van de Champions League. Chadwick, verbonden als professor Sport Business Strategy and Marketing aan de universiteit van Coventry, komt tot de slotsom dat de finale van dit jaar met 310 miljoen euro een grotere economische waarde zal hebben dan de vorige editie tussen Manchester United en FC Chelsea, die goed was voor 267 miljoen euro. Het financieel rendement voor het zegevierende Barcelona zou minstens 110 miljoen euro belopen, onder meer door de toegenomen waarde van het elftal, prijzengeld, sponsorcontracten, tv-rechten en de verkoop van tickets.

Energieconcern Shell gaat zijn organisatiestructuur veranderen. Het Nederlands-Britse bedrijf verwacht hiermee efficiënter te kunnen werken en daarmee de kosten te kunnen verlagen. De nieuwe structuur gaat begin juli in. De activiteiten op het gebied van olie- en gaswinning en elektriciteit worden ondergebracht in twee divisies, samen de upstreamtak. Dat zijn nu nog drie aparte divisies. De activiteiten op het gebied van windenergie vallen hier ook onder. Shell richt daarnaast een nieuwe divisie op die zich specifiek gaat toeleggen op de oplevering van grote nieuwe projecten en op technologie. Shell brengt verder zijn handelsactiviteiten plus de operaties op het gebied van duurzame energie, op uitzondering van windenergien, onder bij de downstreamdivisie Verkoop en Raffinage.

Microsoft introduceert zijn nieuwe zoekmachine Bing. Het softwarebedrijf hoopt met de nieuwe dienst marktaandeel terug te winnen op marktleider Google en de nummer twee Yahoo. In de Verenigde Staten bedraagt het marktaandeel van Live Search, de oude zoekmachine van Microsoft, slechts 8,2 procent, terwijl Google en Yahoo respectievelijk 64,2 procent en 20,4 procent van de markt in handen hebben. Bing moet consumenten volgens Microsoft helpen snellere en slimmere beslissingen te nemen. Microsoft deed een jaar onderzoek naar zoekgedrag op internet en concludeerde dat mensen weliswaar tevreden zijn over de zoekmachine die ze gebruiken, maar dat ze desondanks erg lang bezig zijn om op basis van resultaten besluiten te nemen, bijvoorbeeld over de aankoop van een camera of auto.

Het Duitse energiebedrijf RWE neemt het Nederlandse Essent over. De Nederlandse provincie Noord-Brabant besliste haar aandeel van 30,8 procent aan RWE te verkopen, waardoor die nu meer dan 80 procent van de Essent-aandelen in handen heeft en de overname definitief doorgaat. De verkoop van Essent levert de provincie minstens 2,2 miljard euro op. Volgens de Nederlandse gedeputeerde Annemarie Moons is 92 procent van de aandelen inmiddels definitief door provincies en gemeenten aangeboden aan RWE. Dat betaalt in totaal 9,3 miljard euro aan diverse provincies en gemeenten die in het bezit waren van Essent-aandelen. De provincie Noord-Brabant blijft, na de splitsing van Essent, aandeelhouder van het netwerkbedrijf Enexis. RWE wint ongeveer 5,3 miljoen Essent-klanten, waarvan een miljoen in Duitsland en 250.000 in België.

De theatersector Broadway in New York heeft ondanks de financiële en economische crisis het beste toneelseizoen aller tijden neergezet. Broadway boekte het voorbije seizoen een recordomzet van 943,3 miljoen dollar. Dat is een stijging met zes miljoen dollar ten opzichte van vorig jaar. Er dient wel bij gezegd dat het record te danken is aan de gestegen toegangsprijzen. Er waren iets minder toeschouwers. In totaal verkocht Broadway 12,15 miljoen tickets, tegenover 12,27 tickets het jaar voorzien. Er waren in totaal 43 nieuwe producties, het hoogste cijfer in een kwarteeuw. In het seizoen 1982-1983 werden op Broadway 50 nieuwe producties gelanceerd. Veel nieuwe producties van het voorbije seizoen werden echter nog gefinancieerd voordat de financiële markten begonnen in te storten.

De tophuurprijzen voor kantoorruimte in Europa zijn nooit zo sterk gedaald als tijdens het eerste kwartaal van dit jaar. De daling bedroeg 8 procent. Dat blijkt uit een onderzoek van vastgoedspecialist Jones Lang LaSalle. De tophuurprijzen in de meeste markten daalden. De grootste huurprijsdalingen werden opgetekend in Moskou, waar een daling met 28,6 procent werd opgetekend. In Londen gingen de huurprijzen met 21,1 procent achteruit. Madrid en Warschau, waar tijdens het laatste kwartaal van vorig jaar ook al huurprijsdalingen van meer dan 10 procent waren opgetekend, gingen respectievelijk nog eens 12,5 procent en 10,7 procent achteruit. Huurders hebben volgens de vastgoedspecialist meer en meer gesnoeid in hun oppervlakte en maken ook efficiënter gebruik van hun bestaande ruimte.

De ondernemingsraad van Opel heeft sceptisch gereageerd op het overnamebod van de Chinese autobouwer Beijing Automotive Industry Corp (BAIC) op de Duitse autoconstructeur, dochter van het Amerikaanse concern General Motor. Dat heeft Klaus Franz, voorzitter van de Europese ondernemingsraad van General Motors, gezegd. De Chinese onderneming heeft volgens Franz technologisch niets te bieden en faalt bovendien met zijn modellen voor de Europese crashtests. Franz merkte wel op van oordeel te zijn dat alle biedingen onderzocht moeten worden. Over de plannen van BAIC had Franz naar eigen zeggen nog bijna geen informatie gekregen. Hij gaat ervan uit dat onderhandelingen met een investeerder over een gemeenschappelijke autogroep niet minder dan vier tot zes maanden kunnen duren.

Het Franse modehuis Christian Lacroix staat op de rand van het bankroet. De verkoop van exclusieve, modieuze dameskleding is ingestort door de economische crisis. Het Franse modehuis kan zijn rekeningen niet meer betalen. Een handelsrechtbank spreekt zich binnenkort uit over het eventuele faillissement. De aandeelhouders hebben al laten verstaan dat ze het modehuis overeind willen houden en willen aan de rechtbank een reddingsplan voorleggen. Lacroix heeft zwaar te lijden onder de economische recessie. Mensen kopen minder snel luxeproducten. Lacroix boekte vorig jaar 10 miljoen euro verlies op een omzet van 30 miljoen euro. Die negatieve trend zet zich ook dit jaar door. De verkoop van de zomercollectie voor vrouwen is met 35 procent gedaald. Vooral de verkoop in de Verenigde Staten en Japan valt tegen.

Steve Jobs keert volgende maand terug aan het hoofd van het computerbedrijf Apple. Dat heeft Steve Wozniak, die samen met Jobs in de jaren zeventig aan de basis stond van Apple, gezegd. Volgens Wozniak is Jobs gezond en energiek. Wozniak voegt er aan toe dat er geen sprake is van een gezondheidscrisis. Jobs is in het verleden voor kanker behandeld. Vorig jaar zomer kwam speculatie over zijn gezondheid op gang nadat hij sterk was vermagerd. Over de gezondheid van Jobs is de afgelopen maanden veel gespeculeerd. De bestuursvoorzitter van Apple besloot in januari om zijn functie tijdelijk neer te leggen omdat zijn gezondheidsproblemen complexer waren dan hij had gedacht. Sindsdien is hij nog wel betrokken bij belangrijke beslissingen, maar dagelijkse werkzaamheden als topman worden waargenomen door Tim Cook.

Meer Nieuws

13:15 Gepost door Marcho in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-05-09

Vrouwen houden het meeste van Apple

Apple is bij Amerikaanse vrouwen het meest populaire technologiemerk. Dat blijkt uit een onderzoek van de Solutions Research Group (SRG). Apple werd door 20 procent van de respondenten genoemd als haar favoriete computermerk, gevolgd door Sony (14 procent), Microsoft en Dell (10 procent) en Hewlett-Packard (6 procent). De populariteit van Apple bij vrouwen is volgens de onderzoekers vooral te danken aan de belangrijke innovaties die het bedrijf heeft gerealiseerd en de gebruiksvriendelijkheid van de producten, vooral de iPod. Sony wordt daarentegen vooral geassocieerd met kwaliteit en betrouwbaarheid op lange termijn en een diverse productfolio. De onderzoekers benadrukken dat populariteit bij vrouwen bijzonder belangrijk is, aangezien steeds meer vrouwen de digitale kloof met de mannen dichten.

In de top twintig van technologiebedrijven staan bij de Amerikaanse vrouwen verder Verizon, Google, LG Electronics, Nintendo, Samsung, Gateway, AT&T, Panasonic, General Electric, IBM, Blackberry en Comcast. Vrouwen die een voorkeur geven aan Microsoft verwijzen naar een affiniteit met voorzitter Bill Gates en zijn filantropische activiteiten. Daarnaast heeft ook het blijvende marktleiderschap van Microsoft een positieve impact. Verder blijkt dat Apple vooral populair is bij vrouwen tussen twaalf en vierentwintig jaar. De populariteit van Apple is er dubbel zo groot als die van Sony. In de leeftijdscategorie van vijfentwintig tot vierendertig jaar strijden Apple en Sony voor de leidersplaats. In de leeftijdsgroep boven de veertig jaar gaat het tussen Apple en Microsoft.

Daarnaast is er volgens de onderzoekers ook een duidelijk verschil merkbaar tussen de verschillende etnische groepen. Bij Afro-Amirkaanse vrouwen geniet Sony de voorkeur, terwijl Latino-Amerikaanse vrouwen Apple met een kleine voorsprong het populairste merk was. Bij Afro-Amerikaanse vrouwen is vooral Sony PlayStation bijzonder populair, wat het Japanse merk in die etnische groep de strijd met Apple heeft laten winnen. Uit het onderzoek bleek verder dat ongeveer 44 procent van de Amerikaanse vrouwen de voorbije zes maand een digitaal lifestyle-product heeft gekocht. Zes op tien technologie-aankopen gebeuren bij de retailketens Wal-Mart en Best Buy. Ook Target en de Apple-store behoren tot de top vijf van de retailers.

18:31 Gepost door Marcho in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: apple, technologie, retail |  Facebook |

Voetbalverslaggeving gevaar in het verkeer

Autobestuurders die tijdens het rijden naar voetbalverslaggeving luisteren, lopen een groter gevaar op ongevallen. Dat is de conclusie van een Brits onderzoek van de Universiteit van Leicester. Door de snelheid van het spel, de hoeveelheid overtredingen en doelpunten wordt volgens de onderzoekers het rijgedrag beïnvloed en gaat de concentratie omlaag. Tijdens spannende momenten gaat de snelheid omhoog en wordt er gebumperkleefd. Volgens de onderzoekers hebben in Groot-Brittannië elk jaar bijna twee miljoen autobestuurders een ongeval of een aanrijding nog net kunnen voorkomen terwijl ze in de auto naar sportuitzendingen zaten te luisteren. De onderzoekers raden sportliefhebbers dan ook aan iemand anders te laten rijden wanneer ze naar sportwedstrijden willen luisteren op de autoradio.

Uit het onderzoek bleek onder meer dat een aantal proefpersonen de snelheid ongemerkt opvoeren tot boven de maximumsnelheid wanneer hun club in de aanval is. Andere proefpersonen vertraagden dan weer sterk toen er op het veld een aanval kwam tegen hun club. Ook het uitdelen van rode kaarten leidt tot het overschrijden van de maximumsnelheid. Ook wordt er vaker ingehaald en van baan gewisseld. Uit het onderzoek blijkt verder dat twaalf procent van de proefpersonen tijdens het volgen van voetbalwedstrijden zijn ogen van de weg haalt en vijftien procent haalt de handen wel eens van het stuur, onder meer wanneer er een doelpunt wordt gemaakt.

De onderzoekers besluiten dat vooral stresserende situaties gedurende de voetbalwedstrijden een duidelijke impact heeft op het rijgedrag van de sportliefhebben. Er wordt aan toegevoegd dat het rijgedrag van de voetballiefhebben veel verschilt van de rijstijl van de gewone automobilist, die een veel evenwichtiger rijgedrag vertoont. “Het gebruik van mobiele telefoons in de auto veroorzaakt ongelukken, maar andere activiteiten onder het rijden, zoals het luisteren naar voetbalwedstrijden, hebben hetzelfde effect," aldus onderzoeksleider Michael Pont tegenover het persbureau Reuters. "We adviseren voetbalfans dan ook iemand anders te laten rijden als er naar wedstrijden wordt geluisterd."

18:05 Gepost door Marcho in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gezondheid, voetbal, auto |  Facebook |

Spammers houden van een geregelde werkdag

Spammers zijn vooral actief tijdens kantooruren. Op zondag daarentegen zijn het minst actief. Dat blijkt uit een rapport van het beveiligingsbedrijf MessageLabs. De piekperiode van het spamverkeer varieert volgens MessageLabs per regio. In de Verenigde Staten krijgen de internetgebruikers het meeste spam tussen negen en tien uur 's ochtends, terwijl het 's nachts rustig blijft. Europeanen daarentegen krijgen gedurende de hele werkdag een constante stroom spamberichten. In Asia-Pacific wordt de dag begonnen met een grote lijst spamberichten in de mailbox, maar komt er in de loop van de verdere dag nog maar weinig spammail binnen. China is het zwaarst getroffen door spam. Daar bestaat 91,1 procent van alle berichten uit spam. Bij virussen is dat Brazilië. Daar bevat één op 163,7 berichten een virus.

Volgens MessageLabs kan dat te maken hebben met het feit dat de meeste spammers vanuit de Verenigde Staten werken. Ook achten de onderzoekers het mogelijk dat spammers die tijdstippen bewust uitkiezen omdat dan de grootste doelgroep online is. Noord- en Zuid-Amerika zijn wereldwijd de belangrijkste geografische herkomst van spam, met een marktaandeel van 34,8 procent. Europa staat met 31,6 procent op een tweede plaats, gevolgd door Azië met 27,8 procent. Verder stelt MessagaLabs dat 57,6 procent van de spamberichten afkomstig is van zogenaamde botnets, netwerken van computers die besmet zijn met een virus.Volgens MessageLabs bestond in mei ruim 90 procent van alle e-mail uit spam. Dat is een stijging van ruim 5 procentpunten ten opzichte van de maand april.

Van alle industrieën wordt de autosector volgens MessageLabs het meest getroffen door spam. Daar bestaan immers 89,2 procent van de berichtenstroom uit spam. Daarna volgen de gezondheidssector (88,1 procent), de landbouwsector (87,9 procent), de industrie (87,5 procent) en de retail (87,4 procent). Op het vlak van virussen wordt de educatieve sector het zwaarst getroffen. Daar bevat één op 112,5 emails een virus. Dat is een stijging met 0,04 procent tegenover de maand voordien. Daarna volgen de publieke sector met één virus op 211 berichten, de informaticasector met één virus op 249,1 berichten, de retail met één virus op 433,5 berichten en de financiële sector met één virus op 466,9 berichten.

17:47 Gepost door Marcho in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: email, internet, spam |  Facebook |

Op weg naar eengemaakte Europese online muziekmarkt

Er moet snel een Europese markt voor online muziek gecreëerd worden. Dat zegt Neelie Kroes, Europees Commissaris voor mededinging. Kroes heeft daarover inmiddels al gesprekken gehad met vertegenwoordigers van de entertainmentindustrie. De Europese Commissie kondigde eerder dit jaar al aan een einde te willen maken aan een verwarrende lijst van verschillende licentieregelingen in de verschillende lidstaten van de Europese Unie. Onder meer bedrijven die op dit ogenblik online muziek willen verkopen, moeten de rechten daarvoor in iedere lidstaat apart regelen. Dat zorgt ervoor dat Europese burgers vaak niet in andere lidstaten online muziek kunnen kopen. Bovendien blijkt dat daardoor ook de prijzen in de verschillende landen gevoelig afwijken van elkaar.

Onder meer is de Britse versie van de muziekwinkel iTunes van Apple niet toegankelijk voor inwoners van andere lidstaten. Op dit moment staat Apple het niet toe dat Europese gebruikers inhoud kopen in een iTunes Store uit een ander land. Bovendien kost de muziek in Groot-Brittannië meer dan in een aantal andere landen. De Europese Commissie erkende dat de praktijken van het uitgeven van muzieklicenties en de huidige copyrightregeling ervoor zorgen dat klanten beperkt worden in wat ze op het internet zouden kunnen aanschaffen. Onder meer Poolse klanten zouden klagen dat ze geen muziek kunnen kopen op iTunes. Neelie Kroes benadrukte eerder al dat meer mensen muziek zouden moeten kunnen downloaden.

Neelie Kroes stelt dat Apple duidelijk heeft gemaakt bereid te zijn om mee naar oplossingen te zoeken om aan deze situatie een einde te maken. Ook platenmaatschappij EMI zou gesignaleerd hebben om mee te werken aan een oplossing. Volgens Neelie Kroes is er bij de grote spelers in de online muziekhandel duidelijk bereidheid om de barrières te slechten die het klanten moeilijk maken om gebruik te maken van de volledige mogelijkheden van het internet. Daarvoor moeten volgens de Europees Commissaris de nationale auteursrechtenbureaus in de lidstaten hun licentiestelsels snel aanpassen aan de online wereld. Eerder stelde de Europese Commissie nieuwe regels voor waardoor consumenten in heel Europa muziek, spellen en video moeten kunnen kopen, door middel van één copyrightlicentie voor online content voor de hele Europese Unie.

15:12 Gepost door Marcho in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: muziek, internet, europese unie |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende