14-06-09

Londen krijgt grootste yacht-hotel van de wereld

dome1Tegen de Olympische Spelen van 2012 zal Londen het grootste yacht-hotel van de wereld openen. Het yacht Aquiva moet hotelgasten een glimps laten opvangen van de luxueuze lifestyle aan boord van de dure plezierschepen. De Aquiva zal worden gemeerd in het Londense South Dock. De Aquiva zal ongeveer driehonderd gasten kunnen ontvangen en hen een zicht bieden op onder meer de wolkenkrabbers van Canary Wharf en het Millennium Dome. Het yacht-hotel zal uitgerust worden met een presidentiële suite, wordt voorzien van zeven dekken en ongeveer vijfentwintig meter boven het wateroppervlak uitsteken. Elke suite krijgt een eigen jacuzzi en ook een private barbecue met een kok is voorzien.

"Het Aquiva-project vormt een onderdeel van de plannen van de vastgoedontwikkelaar Khalid Al-Ghurair uit Dubai," aldus de Britse krant Sunday Times. "Hij wil een keten van yacht-hotels uitbouwen in de Arabische Golf. Daarnaast wil hij ook in Londen een yacht-hotel vestigen." Het is de bedoeling dat het yacht het centrale element wordt van een luxe-vastgoedontwikkeling die het afgeleefde Londense dokkenlandschap wil omvormen tot een archipel van kunstmatige eilanden, naar het voorbeeld van Dubai, met aanlegplaatsen voor yachten, café's aan de waterkant, stranden, natuurgebieden en parken. Deze Wood Wharf, die wordt ontwikkeld door architect Richard Rogers, zal de ontwikkeling van Canary Wharf nagenoeg verdubbelen.

Het design van de Aquiva zou volgens de krant geïnspireerd zijn door de vormen van het Burj Dubai hotel. Een vloot van Venetiaanse watertaxi's zouden de gasten aanvoeren vanuit het kantoorgebied van het nabijgelegen Canary Wharf, een aantal Olympische lokaties en andere sites langs de Theems. "Londen heeft weliswaar niet het zonnige klimaat van Dubai, maar het is een schitterende lokatie en wij zijn van mening dat het project heel wat aantrekkingskracht zal hebben," stipt Rupert Mann, de interieurarchitect die verantwoordelijk is voor de aankleding van het yacht, aan. "Het is de bedoeling om de Aquiva een zessterren-status na te streven, maar omwille van de economische crisis zullen we wellicht tevreden moeten zijn met een vijfsterren-ontwikkeling.

19:17 Gepost door Marcho in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: toerisme, horeca, londen, aquiva |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.