03-08-09

Grote verschillen in perceptie veilingsite eBay

tranmereDe Britse voetbalclub Tranmere Rovers is op de veilingsite eBay voor een bedrag van 10 miljoen dollar te koop aangeboden. Maar dat was niet naar de zin van eigenaar Peter Johnson, die aan het Amerikaanse bedrijf Dornoch Capital eerder dit jaar gevraagd had om een overnemer te vinden voor zijn voetbalclub, die uitkomt in de derde divisie van de Engelse voetbalcompetitie. Volgens Johnson is een voetbal geen tweedehands voorwerp dat op een vlooienmarkt kan verkocht worden. Hij liet het aanbod dan ook onmiddellijk van de veilingsite weghalen. Volgens Dornoch Capital was de plaatsing van de voetbalclub een publiciteitsstunt die Tranmere Rovers in de Verenigde Staten in de belangstelling moest brengen.

"Dornoch Capital werd in maart door Peter Johnson benaderd om een koper of een investeerder te vinden voor Transmere Rovers," aldus de Engelse krant Liverpool Daily Post. "Maar omdat de club nagenoeg onbekend is, besloot de Amerikaanse bankier Joe Kosich, de topman van Dornoch Capital, Transmere Rovers op eBay te plaatsen. In dat opzicht is de operatie volgens Kosich ook geslaagd, want hij heeft naar eigen zeggen per e-mail heel wat vragen gekregen voor informatie gekregen nadat het verkoopbod weer was ingetrokken. Kosich zegt te geloven dat die strategie daadwerkelijk een positieve impact kan hebben, maar voegt er aan toe dat er in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië blijkbaar een verschillende perceptie heerst over eBay."

"In de Verenigde Staten worden zelfs privéjets op eBay te koop aangeboden, maar in Groot-Brittannië wordt de veilingsite door een groot gedeelte van het publiek als een online vlooienmarkt bestempeld," aldus nog Joe Kosich. "Vanuit dat opzicht kan ik begrijpen dat de fans van Tranmere Rovers en het Britse publiek een negatieve indruk hebben over deze promotiestunt." Kosich merkt daarbij op dat investeerders wel geïnteresseerd zijn in voetbalclubs met een bekende naam, maar die tegelijkertijd een grote schuldenberg hebben. Tranmere Rovers is volgens hem echter een financieel gezonde club, die alleen extra investering nodig heeft van mensen met een passie voor voetbal. Peter Johnson zegt echter dat de club niet gediend is met dat soort publiciteit en nooit toestemming zou gegeven hebben om de club op de veilingsite te koop aan te bieden.

15:08 Gepost door Marcho in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: internet, veiling, ebay, tranmere rovers |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.