15-12-09

Lloyds Banking wordt sponsor Brits raceteam

Lloyds TSB Development Capital (LDC), de investeringstak van de Britse Lloyds Banking Group, heeft een belang genomen in Manor Grand Prix, de nieuwe Britse renstal die volgend seizoen zal uitkomen in de Formule Eén. Het belang van Lloyds in de renstal zou een waarde hebben van ongeveer 10 miljoen Britse pond. De financiële groep stelt dat de sponsoring van Manor unieke commerciële mogelijkheden biedt, waarvan belangrijke inkomsten mogen worden verwacht. Bovendien zegt Lloyds dat de investering ook ten goede komt aan het Britse bedrijfsleven en een ondersteuning betekent van een managementteam dat zijn efficiëntie in het verleden al heeft bewezen en over heel wat technologische en commerciële knowhow beschikt en een grote race-ervaring heeft opgebouwd. Er wordt aan toegevoegd dat Manor in Groot-Brittannië een honderdtal banen zal creëren. Het team zal volgend jaar aan de start verschijnen onder de naam Virgin Racing. Piloten zijn de Duitser Timo Glock en de Braziliaanse debutant Lucas Di Grassi.

Volgens de bank is het door de op stapel staande verdere kostenbesparingen in de Formule Eén het ideale moment om de competitie te stappen. Carl Wormbald, directeur van Lloyds TSB Development Capital stelde daarbij dat er een nieuw tijdperk in aangebroken voor de Formule Eén. De uitgaven worden immers beperkt omdat er maximale budgetten worden opgelegd aan de deelnemende teams, maar de inkomsten voor de sponsors blijven volgens hem gelijk. John Booth, teambaas van Manor Grand Prix, voegde er aan toe dat de banken een hele lading slechte publiciteit over zich heen hebben gehad, maar hij noemde het mooi dat Lloyds investeert in een jong bedrijf dan banen creëert. Lloyds Banking Group was één van de grote financiële instellingen die tijdens de kredietcrisis met geld van de Britse overheid overeind moest worden gehouden. Manor Grand Prix heeft van Bernie Ecclestone, de topman van de Formule Eén, de garantie gekregen om drie jaar lang te kunnen deelnemen.

Manor Grand Prix is al bijna twintig jaar actief in de Formule Renault en de Formule Drie, de wachtkamers van de Formule Eén. In totaal won het team negentien titels. Onder meer latere wereldkampioenen Lewis Hamilton en Kimi Raikkonen werden bij Manor opgeleid. Hoofdsponsor van het team wordt het Virgin-concern van miljardair Richard Branson. Die kende vorig jaar een schitterend debuut in de Formule Eén als sponsor van Brawn Grand Prix, een gloednieuw team dat in zijn eerste seizoen de constructeurstitel won en met Jenson Button ook de individuele wereldkampioen mocht leveren. Richard Branson stelde dat Virgin Racing een budget heeft van minder dan 40 miljoen Britse pond per jaar. Daarmee wordt het één van de kleinste teams in de Formule Eén. Teambaas John Booth geeft toe dat zonder de opgelegde budgetbeperkingen er van Manor in de Formule Eén geen sprake was geweest. Het team hoopt eind volgende maand te kunnen starten met de eerste tests van de nieuwe racewagens.

15:24 Gepost door Marcho in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: virgin, formule een, sponsoring, manor, lloyds |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.