09-05-10

Reality blijft Amerikaanse primetime beheersen

Drama blijft de primetime-programmering van de Amerikaanse televisie beheersen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Nielsen over de cijfers van het vorige televisieseizoen. Drama en reality vertegenwoordigde tijdens het voorbije seizoen 40 procent van de totale programmering in primetime. Dat is een stijging met 4 procent tegenover het seizoen voorzien. Reality vertegenwoordigde 28 procent van het totale aanbod, terwijl comedy-programma's van 16 procent naar 14 procent terugvielen. Nielsen voegt er aan toe dat het aantal primetime-programma's op de Amerikaanse televisie blijft stijgen. In totaal werden tijdens de onderzoekers 199 primetime-programma's opgemerkt. Tijdens het seizoen voordien waren er 191 primetime-programma's. Toen werden er tijdens primetime nog drie avonturen-programma's vertoond, maar die waren vorig jaar helemaal verdwenen.

Met 79 programma's vormde de drama-sector het voorbije jaar het belangrijkste pakket binnen het Amerikaanse primetime-aanbod. Er werden zelfs elf programma's meer vertoond dan het jaar voordien. Op de tweede plaats volgde de variety-sector, met 55 programma's. Ook dat is een stijging met twee programma's tegenover het jaar voordien. De sitcom-sector volgt op een derde plaats met 27 programma's. Dat betekent echter een daling met drie eenheden tegenover het jaar voordien. Daarna volgt de nieuwssector met 8 programma's. Dat is een stijging met één programma tegenover het jaar voordien. Tenslotte volgt de sector van de langspeelfilm met vijf programma's. Dat is een daling met één eenheid tegenover het jaar voordien. Daarnaast waren er ook nog 25 programma's uit diverse sectoren.

Het meest populaire programma van de Amerikaanse primetime blijft American Idol van televisiezender. Op woensdagavond haalt het programma een rating van 15,1 punten. Op dinsdag komt hetzelfde programma aan een rating van 14,6 punten. Op de derde plaats volgt Dancing with the Stars van televisiezender ABC met een rating van 12,9 punten. De bekendmaking van de resultaten van het programma halen een rating van 10,7 procent. Op de vijfde plaats staat Sunday Night Football van zender NBC met een rating van 10,3 punten. Het misdaadfeuilleton NCIS van CBS volgt op een zesde plaats met een rating van 9,6 punten. Daarna volgt CSI van hetzelfde CBS met een rating van 9,2 punten, voor The Mentalist van dezelfde zender met een rating van 9,1 punten. Desperate Housewives van ABC (8,8 punten) en Two and a Half Man van CBS (8,2 punten) maken de toptien rond.

14:03 Gepost door Marcho in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: televisie, reality |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.