31-05-10

Barry Callebaut start chocoladeproductie in Brazilië

Chocoladeproducent Barry Callebaut heeft in Brazilië een nieuwe fabriek in gebruik genomen. Daarmee hoopt het bedrijf in te kunnen spelen op de voorspelde groei in de consumptie van chocolade-producten in Latijns-Amerika. In de gevestigde markten van Europa en de Verenigde Staten kent de chocoladeverkoop een daling omdat de consument zijn uitgaven beperkt, waardoor producenten zich voor hun toekomstige groei richten op groeimarkten zoals Mexico, China en Brazilië. Daarbij wordt opgemerkt dat Brazilië op dit ogenblik ongeveer de helft van de wereldwijde groei vertegenwoordigt. Jürgen Steinemann, chief executive van Barry Callebaut, merkt daarbij op dat Brazilië na de recente economische crisis sneller naar zijn vroegere groeidynamiek is teruggekeerd dan de meeste andere landen. Barry Callebaut heeft op dit ogenblik wereldwijd éénenveertig productievestigingen.

De Braziliaanse regering en het Internationaal Monetair Fonds hebben voorzien dat het bruto binnenlands product van Brazilië dit jaar met 6 procent zal stijgen. "Met deze achtergrond en rekening houdend met de groeivoorspellingen voor de Latijns-Amerikaanse chocolademarkt van meer dan 3 procent in volumes de volgende drie jaar, mag er rekening gehouden worden met een enorm marktpotentieel," stelt Steinemann. "Dat geldt niet alleen voor Brazilië, maar voor de hele regio." Door de opstart van een fabriek in Extrema, in de regio van Sao Paulo, kan Barry Callebaut naar eigen zeggen voortaan aan de Braziliaanse consument een volledige product-portfolio aanbieden. In januari van dit jaar opende Barry Callebaut ook al een nieuwe fabriek in Nuevo Leon in Mexico. Met dat project ging een investering gepaard van 30 miljoen dollar.

De fabriek in Extrema is de eerste productievestiging van Barry Callebaut in Zuid-Amerika. Het grootste gedeelte van de cacaobonen voor de productie zal geleverd worden door een verwerkingsfabriek van de producent in de Braziliaanse staat Bahia. Over drie jaar moet de fabriek in Extrema ongeveer 16.000 ton chocolade kunnen produceren. Voor het eerste jaar wordt gerekend op een productiecapaciteit van 50 procent. De nieuwe fabriek moet niet alleen melkchocolade produceren, maar ook zwarte en witte variëteiten aanbieden. Daarnaast worden ook grondstoffen geproduceerd voor industriële klanten. Barry Callebaut mikt echter vooral op de groeiende foodservice-industrie in Brazilië en leidinggevende chocoladeproducenten uit de regio. Barry Callebaut heeft daarvoor het voorbije jaar een distributie-overeenkomst gesloten met het Braziliaanse agro-concern Bunge Alimentos.

17:12 Gepost door Marcho in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: brazilie, cacao, barry callebaut |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.