04-09-10

Aeroflot dagvaardt stadsbestuur Moskou voor gemiste aansluitingen

 

De Russische luchtvaartmaatschappij Aeroflot heeft een klacht ingediend tegen het stadsbestuur van Moskou. De luchtvaartmaatschappij eist een schadeloosstelling voor een gigantische verkeersopstopping op de autostrade naar de luchthaven Sheremetyevo Airport. De feiten dateren van eind juni, toen het stadsbestuur van Moskou besliste om vier van de zes rijstroken op de drukke Leningradskoye Shosse af te sluiten. Het stadsbestuur voerde aan dat er dringende herstellingswerkzaamheden moesten worden uitgevoerd. Pas vijf dagen later werden twee rijstroken opnieuw open gesteld na een reprimande van de Russische eerste minister Vladimir Poetin.

Aeroflot eist van het stadsbestuur van Moskou een schadevergoeding van 113 miljoen roebel. Dat komt overeen met een bedrag van 3,67 miljoen dollar. De luchtvaartmaatschappij voert aan dat op de eerste dag van de verkeersproblemen een verlies van 700.000 euro werd geleden. De volgende vier dagen zou telkens een verlies van 400.000 euro zijn opgetekend. "Andrei Kalmykov, onderdirecteur van Aeroflot, merkte op dat de eerste dag van de verkeersproblemen een complete ramp is geworden voor de luchtvaartmaatschappij," aldus de Russische krant The Moscow Times. "Aan 1.300 passagiers die door de problemen te laat waren voor hun vlucht, moest 75 procent van de ticketkosten worden terugbetaald."

Het stadsbestuur van Moskou wijst echter elke verantwoordelijkheid voor de problemen af. "Tot nu toe hebben we nog geen dagvaarding ontvangen, maar indien er daadwerkelijk een klacht is ingediend, kan die alleen maar afkomstig zijn van een zieke geest," merkte een woordvoerder van Yury Luzhkov, burgemeester van Moskou, op tegenover de krant. "De indieners van de klacht zouden er beter aan doen om de echte oorzaak van de problemen te achterhalen." De woordvoerder wenste daarover niet verder in detail te treden, maar de openbare aanklager heeft inmiddels al met een beschuldigende vinger gewezen naar het stadsbestuur en het Federal Road Agency.

16:50 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: aeroflot, luchtvaart, moskou, vervoer |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.