04-09-10

Tennis levert meeste grootverdieners bij vrouwen

De topverdieners bij de vrouwelijke sportfiguren moeten vooral gezocht worden in het tennis. Dat is de conclusie van een rangschikking van het magazine Forbes. De top tien van de best betaalde sportvrouwen in de wereld bestaat immers voor de helft uit tennissters. Op de eerste plaats staat de Russische tennisster Maria Sharapova. Tussen juni vorig jaar en juni dit jaar verdiende zij 24,5 miljoen dollar. Op de tweede plaats staat Serena Williams met een bedrag van 20,2 miljoen dollar, gevolgd door haar zus Venus Williams met 15,4 miljoen dollar inkomsten. De twee andere tennissters in de top tien zijn Anna Ivanovic op een zevende plaats met 7,2 miljoen dollar en Jelena Jankovic op een achtste plaats met 5,3 miljoen dollar.

Met drie speelsters in de top tien is ook de golfsport goed vertegenwoordigd. Op de zesde plaats staat Annika Sorenstam met een bedrag van 8 miljoen dollar. Haar concurrente Paul Creamer staat op de negende plaats met een bedrag van 5,2 miljoen dollar, gevolgd door Lorena Ochoa met 5 miljoen dollar inkomsten. Opvallend is wel dat Sorenstam en Ochoa inmiddels zijn gestopt. Sorenstam heeft echter nog altijd een aantal grote reclamecontracten. Ochoa stopte pas in april van dit jaar. Autosport en ijsschaatsen zijn de twee andere sporten die in de top tien zijn vertegenwoordigd. Autopilote Danica Patrick staat met een bedrag van 12 miljoen dollar op de vierde plaats. Op de vijfde plaats staat schaatsster Kim Yu-Na met 9,7 miljoen dollar inkomsten.

Forbes merkt op dat alle sportvrouwen uit de top tien uitkomen in een individuele sport. Bovendien is ook deze rangschikking in belangrijke mate Amerikaans getint. Het magazine voegt er aan toe dat teamsporten bij de vrouwen in de Verenigde Staten het in het algemeen niet zo goed doen, waardoor de financiële mogelijkheden voor de betrokken speelsters beperkt blijven. In tegenstelling tot de topverdieners bij de mannen, waar acht van de tien best gerangschikten in de Verenigde Staten werden geboren, is de lijst bij de vrouwen meer internationaal getint. Naast vier Amerikaanse, zijn er ook twee Servische (Ivanovic en Jankovic), één Russische (Sharapova), één Zuid-Koreaanse (Kim Yu-Na), één Zweedse (Sorenstam) en één Mexicaanse (Ochoa).

15:37 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tennis, sport |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.