11-09-10

Consumptie fruit en groenten Amerikaanse bevolking blijft dalen

De Amerikaanse bevolking consumeert te weinig groenten en fruit. Dat is de conclusie van een rapport van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Er wordt aan toegevoegd dat er meer gedaan moet worden om de toegang, beschikbaarheid en betaalbaarheid van groenten en fruit te verbeteren. De onderzoekers merken op dat er op dit ogenblik minder Amerikanen minstens twee keer per dag fruit en minstens drie keer per dag groenten consumeren dan een decennium geleden, toen de gezondheidsautoriteiten de alarmbel begonnen te luiden over het obesitas-probleem in de Verenigde Staten.

Uit het onderzoek blijkt dat vorig jaar slechts 32,5 procent van de volwassen Amerikanen minstens twee keer per dag fruit consumeren. Bovendien eet slechts 26,3 procent minstens drie keer per dag groenten. In de doelstellingen van de Centers for Disease Control wordt als doelstelling omschreven dat 75 procent van de Amerikanen minstens twee keer per dag fruit zou moeten eten, terwijl 50 procent minstens drie keer per dag groenten zou moeten consumeren. De resultaten van het onderzoek tonen volgens de organisatie aan dat er op nationaal en lokaal vlak maatregelen moeten worden genomen om de toegang, beschikbaarheid en betaalbaarheid van groenten en fruit te verbeteren.

In het rapport wordt benadrukt dat geen enkele Amerikaanse staat zijn doelstellingen haalt. Washington DC is op het gebied van fruitconsumptie de gezondste staat. Daar eet 40,2 procent van de bevolking minstens twee keer per dag fruit. Met een score van 18,1 procent is Oklahoma op dat gebied de minst gezonde staat. Op het gebied van groentenconsumptie staat Tennesse helemaal bovenaan. Daar eet 33 procent van de bevolking minstens drie keer per dag groenten. Met een score van 19,6 procent is Zuid-Dakota op dat gebied hekkensluiter. In het algemeen zijn vrouwen meer geneigd dan mannen om aan de gestelde vereisten te voldoen.

16:10 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: fruit, gezondheid, groenten, voeding |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.