17-09-10

Wembley krijgt eerste designer-outlet van Londen

Londen krijgt een eerste designer-outlet. Het project vormt een onderdeel van de herwaardering van het gebied rond het Wembley-voetbalstadion. Het London Designer Outlet biedt ruimte aan vijfentachtig winkels, vooral op het gebied van mode, sport en huishoudelijke toestellen. De winkels zullen eindeseizoens-producten aan sterk verlaagde prijzen aanbieden. De groep McArthurGlen is één van de grootste uitbaters van designer-outlets, met activiteiten in Cheshire Oaks en York. Wembley zal het enige outletcenter zijn dat binnen de M25-ring rond Londen wordt geïmplementeerd. Het nieuwe center zou over drie jaar operationeel moeten zijn.

De bouwwerken zullen in de herfst van volgend jaar worden opgestart. Het London Designer Outlet werd ontworpen door Quintain en Family Mosaic. Die heeft ook met de bioscoopgroep Cineworld een contract getekend voor de opening van filmcomplex met negen zalen. Het London Designer Outlet zal ook vijftien restaurants en bars omvatten. Het complex krijgt een oppervlakte van 32.500 vierkante meter. Phil Cottingham, managing director retail bij Quintain, verduidelijkt dat het outlet-center het centrale element moet worden van het omvangrijke renovatieproject Wembley City, dat een totale oppervlakte van tweeëndertig hectaren. Het London Designer Outlet moet volgens hem een unieke mix creëren van retail en ontspanning.

"Gecombineerd met de uitstekende transportverbindingen en de nabijheid van het nationale voetbalstadion en de wereldberoemde entertainment-tempel Wembley Arena, moet het complex zorgen voor een unieke bestemming op het gebied van retail, horeca en ontspanning," voert Cottingham aan. Het renovatieproject Wembley City werd twee jaar geleden opgestart. Er werden een aantal appartementsgebouwen opgetrokken. Quadrant Court, het tweede residentiële blok van Wembley City, werd in maart dit jaar opgeleverd. Elke wooneenheid is aangesloten op het digitale netwerk, waardoor iedere bewoner onmiddellijk toegang heeft tot digitale televisie, internettelefonie en het snelste breedband van Groot-Brittannië.

20:07 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: londen, retail, wembley, wembley city |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.