19-01-11

Beurs van Singapore schrapt middagpauzes

De Singapore Exchange schaft in maart van dit jaar zijn middagpauze af. Daardoor zal er in de toekomst op de beurs de hele dag onafgebroken handel kunnen worden gevoerd. Met die maatregel willen de beursorganisatoren hun positie op de Aziatische financiële markt versterken. Op dit ogenblik houdt de Singapore Exchange nog een middagpauze tussen half één en twee uur. De nieuwe uurregeling zorgt volgens de Singapore Exchange voor een betere overlapping met andere Aziatische beurzen, waardoor investeerders in pan-Aziatische effecten de mogelijkheid krijgen om in te spelen op regionale marktbewegingen en informatie.

Ook de Tokyo Stock Exchange en Hong Kong Exchange & Clearing hebben al aangekondigd hun middagpauzes te beperken. "Australië, Zuid-Korea, de Filipijnen, India, Sri Lanka en Bangladesh hebben de middagpauzes eerder al geschrapt," merkt het persbureau Bloomberg op. "Chan Tuck Sing, executive director van kredietverstrekker UOB-Kay Hian, merkt echter op dat het schrappen van de middagpauze de druk op de handelaars kan verhogen, waardoor het risico op fouten zou kunnen verhogen en ook de stressniveau's zouden kunnen worden opgedreven. Hij voert daarbij aan dat het schrappen van de rustpauze niet bevorderlijk is voor de gezondheid."

Een woordvoerder van de Singapore Exchange merkt echter op dat bij een bevraging is gebleken dat het schrappen van de middagpauze de steun heeft van investeerders en makelaars. Door het compleet schrappen van de middagpauze gaat de beurs van Singapore echter verder dan zijn Aziatische rivalen, die nog wel een beperktere onderbreking aanhouden. "Investeerders zijn echter constant op zoek naar beleggingsmogelijkheden," voert Magnus Bocker, chief executive van de Singapore Exchange, aan. "In die toekomst zullen investeerders in Singapore dan ook meer mogelijkheden hebben om hun activiteiten te ontplooien. Daardoor zal Singapore één van de meest toegankelijke markten van Azië en de hele wereld worden."

De commentaren zijn gesloten.