19-01-11

Zeegras optimaal alternatief voor zout

De interesse in zeegras als een zoutvervanger is het voorbije jaar gevoelig gestegen. Dat zegt het bedrijf Outer Hebridean Seaweed Company. Het bedrijf verwijst daarbij naar een onderzoek in opdracht van de Britse regering, waaruit zou gebleken zijn dat de consument bijzonder positief staat tegenover brood waarin 50 procent tot 100 procent van het zout werd vervangen door zeegras. Op dit ogenblik zou het bedrijf met twee grote Britse supermarktketens gesprekken voeren om bakkerij-producten met zeegras te leveren.

"Er zijn vele oplossingen op de markt om het zoutgehalte in voedingsproducten te verlagen, maar zeegras blijkt daarbij de beste mogelijkheden te bieden," aldus het webmagazine Foodnavigator.com. "Het gebruik van zeegras heeft bovendien een positieve impact op de bewaarmogelijkheden. Uit onderzoek van het bedrijf is gebleken dat zeegras ook een alternatief voor zout kan zijn bij vleesproducten en voorbereide maaltijden, maar er werd voor brood gekozen omdat daar de meest dringende nood is aan zoutvervangers."

De onderzoekers stellen dat zeegras de smaak van de voedingsproducten op peil houdt, maar ook een belangrijke impact hebben op de houdbaarheid. "Daardoor kan de bewaring in de winkelrekken vergeleken worden met producten op basis van zout," merkt Foodnavigator.com nog op. Uit het onderzoek zou onder meer gebleken zijn dat tot 75 procent van de consument een voorkeur gaf aan brood met 50 procent zeegras boven het alternatief met uitsluitend zout."

18:43 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gezondheid, voeding, zeegras, zout |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.