21-01-11

Eilandengroep The World dreigt te vergaan

De kunstmatige eilandengroep The World voor de kust van Dubai dreigt helemaal geërodeerd te worden indien er niet snel opnieuw met bouwwerken wordt begonnen. Dat heeft Josef Kleindienst, ontwerper van Heart of Europe, een project van zes eilanden binnen het hele project. Kleindienst merkt op dat de eilanden onderhevig zijn aan het water, dat door de getijden en de wind opgejaagd wordt en de kunstmatige landgebieden aanvreet. Indien de eilanden niet langer ontwikkeld en onderhouden worden, is erosie volgens Kleindienst onvermijdelijk.

De werken aan de kunstmatige eilandengroep werden door de impact van de economische crisis nagenoeg stopgezet. Een groot aantal van de kopers van de eilanden is zelfs nog niet begonnen met de werken, nadat de vastgoedprijzen in Dubai tegenover hun piekhoogte met 60 procent terugvielen. Op dit ogenblik is Kleindienst nog het enige noemenswaardige project op de kunstmatige eilandengroep, ook al heeft Heart of Europe inmiddels een gevoelige vertraging opgelopen.

Onderaannemer Penguin Marine, dat in de juridisch dispuut ligt met Kleindienst over de betaling van het transport van goederen en bouwvakkers naar de eilandengroep, merkte op dat het hele project letterlijk door de zee verzwolgen dreigt te worden. Onder meer zouden de kanalen tussen de eilanden compleet aan het verzanden zijn. Kleindienst zegt er echter op te vertrouwen dat het project tegen het midden van het decennium zal kunnen worden afgerond. Onder meer zouden een aantal problemen met vergunningen inmiddels zijn opgelost.

15:08 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: architectuur, bouw, dubai, the world |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.