26-01-11

Vastgoedmarkt Dubai blijft met overaanbod geconfronteerd

De totale waarde van de vastgoedtransacties is in Dubai het voorbije jaar met 65 procent gedaald. Dat blijkt uit een rapport van vastgoedspecialist Jones Lang LaSalle. Het aantal transacties viel met meer dan de helft terug. Dat heeft volgens Jones Lang LaSalle te maken met de minder toegankelijke kredietmogelijkheden. Tijdens het derde kwartaal van vorig jaar werden er in het emiraat minder dan zeshonderd vastgoedtransacties opgetekend. Tijdens dezelfde periode het jaar voordien werden nog meer dan twaalfhonderd transacties genoteerd.

Jones Lang LaSalle merkt op dat er dit jaar in Dubai nog eens 25.500 eenheden op de markt worden gebracht. "Dat betekent dat de vastgoedmarkt van Dubai zich in een situatie van overaanbod zal blijven bevinden," wordt er opgemerkt. "Dat betekent dat het prijsniveau zich niet voor volgend jaar zal herstellen." Appartementen zullen tegen het einde van het jaar 79 procent uitmaken van het totale residentiële aanbod van het emiraat. Er wordt opgemerkt dat leningen een belangrijke rol zullen blijven spelen in het marktherstel.

Op de residentiële markt zullen volgens het rapport wellicht meer leningen ter beschikking zijn, omdat de banken meer middelen in de hypotheekmarkt zullen injecteren. Er wordt echter aan toegevoegd dat verkopers het bijzonder moeilijk zullen blijven hebben. De prijskloof tussen vraag en aanbod blijft immers groeien. Tijdens het vierde kwartaal van het jaar lagen de verkoopprijzen gemiddeld 15 procent lager dan de vraagprijzen. Tijdens het vierde kwartaal van het jaar voordien bedroeg die kloof 10 procent.

16:57 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dubai, vastgoed |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.