03-02-11

The World in Dubai houdt uitverkoop

Het eilandenproject The World in Dubai houdt uitverkoop. Drie eilanden worden met grote kortingen te koop aangeboden. Het gaat om de eilanden Finlando, Sapporo en Kathmandu. De aangeboden kortingen zouden tot 17 procent oplopen. The World is een project met kunstmatige eilanden van de Arabische vastgoedgroep Nakheel. Door de economische crisis zijn echter een aantal voorziene plannen opgeborgen. Op dit ogenblik wordt alleen nog aan Heart of Europe van de vastgoedgroep Kleindienst gewerkt, hoewel ook daar grote vertragingen zijn opgelopen.

Finland, een eiland met een oppervlakte van 350.226 vierkante voet, werd gekocht door het Britse Salya Development. Bedoeling was om op het eiland een mode-themapark te ontwikkelen. Het eiland wordt nu echter te koop aangeboden tegen een prijs van 17,2 miljoen dollar. Dat betekent een korting van 17 procent op de oorspronkelijke prijs. Salya Developments had oorspronkelijk gepland om 653 miljoen dollar te investeren in de ontwikkeling van de eilanden Finland en Brunei, maar kondigde vorig jaar al aan dat het project zou worden herbekeken.

Het eiland Sapporo wordt voor een bedrag van 21,13 miljoen dollar te koop aangeboden. Dat is een korting met 11,4 procent op de oorspronkelijke verkoopprijs. Het eiland Kathmandu staat te koop voor een bedrag van 15,1 miljoen dollar. De werken aan The World zijn in de nasleep van de economische crisis nagenoeg tot stilstand gekomen. Een aantal kopers is zelfs niet gestart met de werken, nadat de vastgoedmarkt van Dubai met 60 procent tegenover de piekprijzen is teruggevallen.

17:26 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dubai, the world, vastgoed |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.