09-02-11

Steeds meer vragen over offshore-project The World

Er moet rekening mee gehouden worden dat er nog meer eilanden van het offshore-vastgoedproject The World van de Arabische ontwikkelaar Nakheel op de markt zullen worden gebracht. Eigenaars zullen mogelijk de verliezen bij een verkoop verkiezen boven de verdere operationele kosten. Dat zegt Matthew Green, analist bij de vastgoedgroep CB Richard Ellis Middle East. Het eilandenproject is zwaar getroffen door de vastgoedcrisis in het emiraat Dubai.

Inmiddels zijn al vijf eilanden van het offshore-vastgoedproject te koop aangeboden. Daarbij worden kortingen aangeboden tot 17 procent van de originele aankoopprijzen. "De kopers koesterden waarschijnlijk hoge verwachtingen," voert Green aan. "De projecten werden echter aangekocht tijdens een piekperiode en wellicht is bij een herberekening gebleken dat hun plannen niet langer haalbaar zijn. Op dat ogenblik moet een keuze gemaakt worden tussen een verkoop en de hoop op een verbeterende markt."

Het eilandenproject van Nakheel, een onderdeel van het staatsfonds Dubai World, vormde een miniatuur-editie van de wereld. Het project werd aangekondigd tijdens de vastgoed-hype van Dubai. Inmiddels zijn de meeste ontwikkelingen tot stilstand gekomen. Matthew Green zegt dat het voor de ontwikkelaars moeilijk zal worden om een koper te vinden voor hun eilanden, aangezien er nog altijd twijfels blijven bestaan over de waarde van de projecten.

18:57 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dubai, the world, vastgoed |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.