20-02-11

Touchscreen-modellen hebben meerderheid Amerikaanse markt

Het Android-besturingssysteem van Google heeft tijdens de maand januari 54 procent van de totale Amerikaanse smartphone-activiteit vertegenwoordigd. Dat stelt het netwerk Millennial Media. Het iPhone-besturingssysteem van Apple kwam met een aandeel van 28 procent op de tweede plaats, gevolgd door het Blackberry-platform van Research in Motion met een aandeel van 14 procent. Millennial Media voegt er aan toe dat inmiddels 66 procent van de totale trafiek aan smartphones te danken is, gevolgd door feature-phones (25 procent) en apparaten zoals tablets (9 procent).

Er wordt aan toegevoegd dat Apple met een marktaandeel van 26 procent nog altijd de belangrijkste smartphone-producent blijft, gevolgd door HTC Corporation met een aandeel van 21 procent. Het bedrijf liet tijdens de maand januari een groei met 36 procent optekenen. Dat is volgens het rapport te wijten aan het grote aantal toestellen dat HTC Corporation in zijn portfolio heeft. De top vijf wordt vervolledigd door Samsung (15 procent), Research in Motion (11 procent) en Motorola (9 procent).

Bij de top tien van de individuele modellen worden de eerste twee plaatsen ingenomen door Apple. Het Amerikaanse concern heeft in totaal drie modellen binnen de top tien. HTC Corporation kon vier apparaten in de top tien plaatsen. Daarin waren verder nog twee toestellen van Samsung en één apparaat van Research in Motion terug te vinden. Binnen de top dertig heeft HTC Corporation acht toestellen, gevolgd door Samsung (7), Blackberry (5) en Apple (3). Millennial Media voegt er aan toe dat touchscreens inmiddels 51 procent van de totale markt vertegenwoordigen.

10:29 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: smartphone, touchscreen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.