01-03-11

Ook emiraten moeten werk maken van beursfusies

Een golf van megafusies tussen de grote beursuitbaters in de wereld zou ook de beleidvoerders in de Verenigde Arabische Emiraten moeten aanzetten om werk te maken van een consolidatie van de gefragmenteerde beurslandschap in de Arabische Golf, waar de verhandelde volumes door de financiƫle crisis bovendien gevoelig zijn teruggevallen. De verschillende beursuitbaters in de Verenigde Arabische Emiraten vechten een zware onderlinge strijd om buitenlandse investeerders te kunnen aantrekken.

"Er wordt al geruime tijd gesproken over een mogelijke fusie tussen de Dubai Financial Market en de Abu Dhabi Securities Exchange. Maar die consolidatie wordt afgeremd door lokale politieke onenigheid," voert het persbureau Reuters aan. "Investeerders stellen echter dat geen van beide betrokken landen de politieke controle over de beurs wil opgeven. Nochtans zou men oog moeten hebben voor wat er in de rest van de wereld gebeurt."

Partijen die zowel in Dubai als Abu Dhabi actief willen zijn, moeten zich twee keer registreren. Dat zorgt echter voor extra kosten en vertragingen. "De Verenigde Arabische Emiraten hebben een regionale beurs nodig," merkt Akber Naqvi, manager van het fonds Al Masah Capital uit Dubai, op tegenover Reuters. Het persbureau voegt er aan toe dat de omzet van de Dubai Financial Market het voorbije jaar met 60 procent is gedaald tot het laagste niveau in zes jaar tijd. Anderzijds werd Abu Dhabi getroffen door het vertrek van een aantal bedrijven, zoals Aabar Investments.

15:05 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: abu dhabi, beurs, dubai |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.