29-03-11

Roeiregatta Cambridge-Oxford op zoek naar nieuwe sponsor

De historische roeiregatta tussen de universiteiten van Oxford en Cambridge moet op zoek naar een nieuwe sponsor. Huidig hoofdsponsor Xchanging heeft immers bekend gemaakt het lopende contract niet te zullen verlengen. De reden voor het stopzetten van de samenwerking moet vooral worden gezocht in de financiële problemen waarmee het outsourcing-bedrijf Xchanging de voorbije periode werd geconfronteerd. Het huidige contract loopt volgend jaar af. Xchanging zal dan acht jaar hoofdsponsor zijn geweest van het evenement.

David Searle, executive director van organisator The Boat Race Company, stelt er alle vertrouwen in te hebben dat er relatief gemakkelijk een nieuwe sponsor zal kunnen worden gevonden. "De regatta kent een enorm succes en krijgt via radio, televisie en internet wereldwijd een steeds groter publiek," merkt Searle op tegenover BBC News. "De wedstrijd bereikt inmiddels meer dan tweehonderd landen. Dat is een aantrekkelijk publiek voor kandidaat-sponsors."

Xchanging - dat specialisten in accounting, human resources en technologie ter beschikking stelt van bedrijven - zag zich vorige maand verplicht een winstwaarschuwing te geven. Ook werd het vertrek van chief executive David Andrews aangekondigd. Ook werd een belangrijk reorganisatieplan aangekondigd, waarbij ook ruim dertig managementfuncties zouden worden geschrapt. Het team van Oxford won zopas de 157ste editie van de beroemde roeiwedstrijd.

19:15 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: cambridge, oxford, sponsoring, sport |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.