14-04-11

Jekaterinaburg wil voetbalfans lokken met hogesnelheidstrein

Rusland overweegt tijdens het wereldkampioenschap voetbal over zeven jaar aan supporters gratis verplaatsingen met hogesnelheidstreinen aan te bieden naar Jekaterinaburg, de meest afgelegen gaststad van het evenement. Bovendien zou volgens jetlag volgens een aantal waarnemers mogelijk een probleem kunnen vormen voor de voetballers die de verplaatsing moeten maken naar Jekatarinaburg, dat aan de voet van het Oeral-gebergte is gelegen, ongeveer 1.800 kilometer verwijderd van Moskou.

"Toen Rusland de organisatie van het wereldkampioenschap kreeg toegewezen, merkten een aantal critici op dat de lange afstanden tot vermoeidheidsproblemen bij de spelers zouden kunnen leiden, terwijl de supporters met zware verplaatsingsonkosten zouden kunnen worden geconfronteerd," aldus de Russische krant The Moscow Times. "Een aantal supporters dreigt tijdens het tornooi verplaatsingen van ruim 3.000 kilometer te moeten maken van Kaliningrad in de Baltische regio naar Jekaterinaburg."

Alexander Misharin, gouverneur van de regio Sverdlovsk, merkte echter op dat er bijzondere voorzieningen zullen worden getroffen. "Voor supporters met een geldig ticket wordt er immers gratis treinvervoer aangeboden," voerde hij aan. Een treinreis tussen Moskou en Jekaterinaburg duurt op dit ogenblik zesentwintig uur, maar door de aanleg van hogesnelheids-verbindingen zou dat tot maximaal acht uur kunnen worden teruggebracht.

De commentaren zijn gesloten.