20-04-11

Tweede overname-kandidaat voor Pinewood Shepperton

De filmstudio's Pinewood Shepperton hebben naar eigen zeggen een overnamebod ontvangen van een tweede geïnteresseerde partij. Eerder deze maand raakte bekend dat Pinewood Shepperton een overnamebod van 87,8 miljoen pond heeft ontvangen van Peel Holdings, een bedrijf van miljardair en investeerder John Whittaker. De filmstudios merken nu echter op van een tweede geïnteresseerde partij een bod ontvangen te hebben. Er werd echter ook toegevoegd dat er nog geen formeel bod is gedaan.

Er werd aan toegevoegd dat er ten gepaste tijde een mededeling zal worden gedaan. Peel Holdings, dat driekwart eeuw geleden werd opgericht, verkocht eerder Trafford Centre voor een bedrag van 1,6 miljard pond aan Capital Shopping Centres en heeft inmiddels al een belang van 29,78 procent opgebouwd in Pinewood Shepperton. Vorig jaar verfilmden de studios onder meer de vierde film van de reeks Pirates of the Caribbean en een adaptatie van Jane Eyre.

Pinewood Shepperton heeft studios in Buckinghamshire, Shepperton en Teddington. De studios maakten ook bekend een investeringsplan te hebben voor Britse low-budget producties. De tweede grootste aandeelhouder van Pinewood Shepperton is de activistische investeerder Crystal Amber, onder leiding van Richard Bernstein, die een belang van 28,29 procent heeft in de studio's. Crystal Amber stuurde de voorbije maanden herhaaldelijk aan op het vertrek van Michael Grade, voorzitter van Pinewood.

19:24 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: filmstudio, pinewood shepperton |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.