24-04-11

Aeroflot wil schadevergoeding voor vertragingen bij Sukhoi

Het management van de Russische luchtvaartmaatschappij Aeroflot werkt aan een voorstel voor een schadevergoeding tegen vliegtuigbouwer Sukhoi Civil Aircraft. Dat heeft Igor Levitin, Russisch minister van transport, gezegd. De schadevergoeding heeft te maken met de vertragingen die de leveringen van de Sukhoi SuperJet-100 hebben opgelopen. Levitin merkte op dat het management van Aeroflot aan een rapport werkt voor de raad van bestuur van de luchtvaartmaatschappij. Het voorstel zal nadien aan de Russische regering worden voorgelegd.

Levitin zei dat Aeroflot ook een dispuut heeft met Sukhoi over de technische aspecten van het vliegtuig, die grondig zouden afwijken tegenover het order dat enkele jaren geleden werd ondertekend. Het nieuwe toestel zal vanaf mei ingezet worden op de verbinding tussen Moskou en Nizhny Novgorod. De Russische luchtvaartmaatschappij had oorspronkelijk dertig toestellen besteld bij Sukhoi, met een optie op tien bijkomende exemplaren. Het eerste toestel zou echter al drie jaar geleden geleverd moeten zijn.

De eerste Aeroflot-bemanningen hebben al hun training voor het nieuwe toestel achter de rug. Het toestel is geschikt voor bijna honderd passagiers en heeft een actieradius van 4.400 kilometer. In totaal werden tot nu toe al 170 exemplaren van het type besteld. Het eerste exemplaar werd eerder deze maand geleverd aan de Armeense luchtvaartmaatschappij Armavia. Het heeft inmiddels ook zijn eerste vlucht tussen de Armeense hoofdstad Jerevan en Moskou uitgevoerd.

13:20 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: aeroflot, luchtvaart, sukhoi |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.