25-04-11

Populariteit aandelen bij Amerikanen op dieptepunt

Ondanks het herstel van de financiële markten, heeft slechts 54 procent van de Amerikanen belegd in aandelen. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau Gallup. Daarmee is de populariteit van aandelen volgens Gallup tot het laagste niveau gedaald sinds het einde van de vorige eeuw. Er wordt aan toegevoegd dat het beleggen in aandelen door Amerikanen is beginnen te dalen sinds het uitbreken van de financiële crisis, toen 65 procent van de respondenten aangaf waardepapieren te bezitten.

In de bevolkingsgroep met een inkomen van minstens 75.000 dollar geeft 87 procent van de Amerikanen aan in aandelen te beleggen. Dat geldt ook voor 73 procent van de universitairen. Er wordt aan toegevoegd dat 64 procent van republikeinen aandelen bezit, tegenover 50 procent bij democraten en onafhankelijke kiezers. Ook mannen zijn sneller geneigd om aandelen te bezitten dan vrouwen. Op het gebied van leeftijdscategorie is het aandelenbezit het grootste tussen vijftig en vierenzestig jaar.

Slechts 25 procent van de Amerikanen bestempelt aandelen als de beste belegging op lange termijn. Dat is evenveel als spaarrekeningen, terwijl 12 procent de voorkeur geeft aan obligaties. Met een score van 33 procent wordt vastgoed, ondanks de dalende immobiliënprijzen, nog altijd bestempeld als de beste belegging op lange termijn. Ook bij bezitters van aandelen geeft een groep van 33 procent aan dat vastgoed als de beste investering op lange termijn moet worden beschouwd.

12:37 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: aandelen, verenigde staten |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.