31-05-11

Rusland ontslaat één derde van politietop

De Russische regering heeft 119 politiechefs ontslagen. Dat is één derde van het totale topkader van de Russische politiediensten. Dat heeft Rashid Nurgaliyev, Russisch minister van binnenlandse zaken, bekend gemaakt. De betrokkenen slaagden volgens de overheid niet in een evaluatietest, een verplicht onderdeel van de lopende Russische politiehervormingen. Een concrete reden voor het ontslag werd niet bekend gemaakt. Evenmin werd aangegeven of tegen de betrokkenen ook een strafrechterlijk onderzoek is opgestart.

"Het is onduidelijk waarom de problemen bij vorige evaluaties niet aan het licht waren gekomen," merkt de Russische krant The Moscow Times op. "Hogere politie-ambtenaren moeten om de vijf jaar een evaluatie passeren. Kandidaten die de graad van generaal willen bereiken, worden bovendien extra gecontroleerd door de Russische Federal Security Service en het interne veiligheidsdepartement van het Russische ministerie van binnenlandse zaken, waarbij nagegaan wordt of de betrokkenen in het verleden bij corruptie zouden zijn betrokken."

Mikhail Pashkin, hoofd van de politievakbond in Moskou, zegt dat de top van het ministerie van binnenlandse zaken op de hoogte moet zijn geweest van de corruptie, maar van die wetenschap wellicht gebruik heeft gemaakt om de betrokkenen onder controle te houden. "Het is immers handig om die individuen in dienst te houden," merkt Pashkin op. "De officieren doen immers gedwee wat hen wordt opgedragen, uit angst dat hun misdrijven anders aan het licht zullen worden gebracht."

De Russische politiemacht telt 1,2 miljoen leden. Door de hervorming moeten er echter 200.000 banen worden geschrapt.

18:51 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: corruptie, politie, rusland |  Facebook |

Walt Disney heeft geen plannen voor themapark in Midden-Oosten

De Amerikaanse entertainmentgroep Walt Disney Company heeft gezegd geen plannen te hebben om in het Midden-Oosten een themapark te openen, maar geeft wel aan dat Dubai een aantrekkelijke markt is voor ontwikkeling. Daarmee reageert het Amerikaanse concern op berichten dat Walt Disney een potentiële partner zou kunnen worden voor het themapark Dubailand, dat onlangs gewag maakte van gesprekken met een aantal entertainmentbedrijven. Daarbij was opgemerkt dat er mogelijk voor het einde van het jaar een akkoord zou kunnen worden gesloten.

"Walt Disney kijkt altijd naar mogelijkheden om een verdere groei te realiseren en in het kader daarvan worden gesprekken gevoerd met allerlei partijen," aldus een woordvoerder van het Amerikaanse concern tegenover het magazine Arabian Business. "Dubai is ongetwijfeld een aantrekkelijke markt, maar op dit ogenblik zijn er geen plannen om in het Midden-Oosten activiteiten te ontplooien." Dubaiworld zou twee keer de omvang moeten krijgen van Disneyland, maar de plannen voor het themapark werden door de economische crisis opgeborgen.

Dubaiworld stelde eerder al contacten te hebben met de entertainmentbedrijven Universal Studios, Six Flags en Legoland. De Verenigde Arabische Emiraten hopen tegen het einde van het decennium 15 miljoen toeristen per jaar te kunnen aantrekken. Het toerisme moet de economie van de regio minder afhankelijk maken van de olieproductie. Met de realisatie van Dubaiworld zou een bedrag zijn gemoeid van 91 miljard dollar. Verwacht wordt echter dat de plannen na de economische crisis gevoelig zullen worden afgeslankt.

18:15 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dubai, dubaiworld, toerisme, walt disney |  Facebook |

Russische luchthaven Domodedovo bergt plannen voor beursgang op

Domodedovo Airport, de internationale luchthaven van Moskou, heeft zijn plannen voor een beursintroductie opgeborgen. Vermoed wordt dat de beslissing een gevolg is van de wrijvingen tussen de eigenaars van de luchthaven en de Russische overheid. Er wordt aan toegevoegd dat de Russische overheid daarmee een waarschuwing wil uitsturen dat bedrijven eerst aan de richtlijnen van de regering gevolg moeten geven moeten vooraleer ze beroep kunnen doen op de buitenlandse kapitaalmarkten.

Het bedrijf DME Limited, eigenaar en beheerder van Domodedovo, hoopte met een beursintroductie op de London Stock Exchange een bedrag tussen 700 miljoen dollar en 1 miljard dollar te kunnen ophalen. Na de zelfmoordaanslag in januari van dit jaar, werd echter door de Russische regering een onderzoek bevolen naar de activiteiten van de luchthavenbeheerder. Dat leidde tot een vernietigend rapport van de Russische procureur-generaal. In die sfeer is het volgens DME Limited onmogelijk om een gunstig kader te creëren voor een beursintroductie.

Volgens aan aantal waarnemers zou een beursintroductie van Domodedovo op dit ogenblik slechts de helft van de verwachte opbrengst hebben kunnen realiseren. "Potentiële investeerders zouden wellicht een korting vragen van 30 procent wegens het politieke risico en bijkomend nog eens 20 procent wegens de volatiliteit op de markt," stelt Yelena Sakhnova, transportanalist bij VTB Capital, tegenover de Russische krant The Moscow Times. Domodedovo realiseerde het voorbije jaar een omzet van 1 miljard dollar. De luchthaven ontving het voorbije jaar 22,3 miljoen passagiers.

Voetbalclub Paris Saint-Germain in handen investeerders uit Qatar

Een investeringsgroep uit Qatar heeft een belang van 70 procent genomen in de Franse voetbalclub Paris Saint-Germain. Het belang wordt overgenomen van Colony Capital, de Amerikaanse eigenaars van Paris Saint-Germain. De Amerikaanse groep zou wel een belang van 30 procent behouden in de Franse voetbalclub. De naam van de overnemer werd niet bekend gemaakt, maar in de Franse sportkrant L'Equipe werd eerder gemeld dat Paris Saint-Germain gesprekken voerde met Qatar Investment Authority, het investeringsfonds van de Qatarese overheid.

Sebastien Bazin, hoofd van Colony Capital Europe, benadrukte in een verklaring dat het partnership beantwoordt aan het streven van de Amerikaanse groep om de ontwikkeling en verdere groei van de voetbalclub op langere termijn te garanderen. Bazin stelde dat Colony Capital met zijn nieuwe partner het werk verder zal zetten dat de voorbije vijf jaar werd geïnvesteerd om de invloed en visibiliteit van Paris Saint-Germain verder uit te bouwen.

"Het voorbereiden van de toekomst van de club vormt een onderdeel van de verantwoordelijkheid van de aandeelhouders," merkte bazin nog aan. "Daarom werd er voor Paris Saint-Germain naar de best mogelijke partner gezocht." Paris Saint-Germain eindigde in het voorbije Franse voetbalkampioenschap op een vierde plaats. Vorig jaar won de club de Franse beker. In tegenstelling tot onder meer de Engelse competitie, is het Franse voetbal er tot nu toe niet echt in geslaagd om massaal buitenlandse investeerders aan te trekken.

17:48 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: paris saint-germain, qatar, voetbal |  Facebook |

Chinese sociale zekerheid voortaan ook voor buitenlandse werknemers

Vanaf begin juli geldt het Chinese systeem van sociale zekerheid ook voor buitenlandse werknemers. Dat heeft Xu Yankun, onderdirecteur van het centrum voor sociale zekerheid van het Chinese ministerie van sociale zaken, bekend gemaakt. Het Chinese systeem voor sociale zekerheid zal volgens Yankun voortaan ook gelden voor buitenlandse werknemers in dienst van Chinese en buitenlandse bedrijven en organisaties die in China zijn geregistreerd, maar ook voor buitenlandse werknemers die door externe bedrijven naar China zijn gestuurd.

"Alle buitenlands personeel dat in China minder dan zes maand werkt, zullen volgens Yankun beroep kunnen doen op het systeem van sociale zekerheid," merkt de Chinese krant China Daily op. "De buitenlandse werknemers zullen een gedeelte van de bijkomende premie moeten betalen, maar dat geldt niet voor personeel uit landen waarmee China een akkoord rond sociale zekerheid heeft afgesloten." Onder meer Duitsland en Zuid-Korea hebben al een dergelijke overeenkomst ondertekend.

Op dit ogenblik zouden in China ongeveer 600.000 buitenlanders wonen. Door de nieuwe regeling komen ook zij in aanmerkingen voor een basisverzekering rond pensioenen, medische zorgen, arbeidsongevallen, werkloosheid en moederschapsverlof. Volgens een aantal waarnemers kan de regeling vooral een voordeel bieden voor werknemers uit een aantal Zuidoost-Aziatische landen, maar zouden de extra kosten Chinese bedrijven ertoe kunnen brengen om minder buitenlandse werknemers in dienst te nemen.

17:30 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: china, sociale zekerheid |  Facebook |

Alrosa heeft diamantreserve van 1,28 miljard karaat

De Russische diamantproducent Alrosa heeft op dit ogenblik een reserve van 1,28 miljard karaat. Daarmee is Alrosa naar eigen eigen zeggen het grootste diamantbedrijf van de wereld. Aan het huidige productieniveau zullen deze voorraden volgens Alrosa minstens dan veertig jaar activiteit dekken. Het Russische bedrijf realiseerde vorig jaar een nettowinst van 11,8 miljard roebel. Dat komt overeen met 0,42 miljard dollar. Het is de eerste keer dat Alrosa concrete cijfers geeft over zijn voorraden en winsten. Daarmee wil het bedrijf zijn transparantie, met het oog op een beursgang, verhogen.

Alrosa wordt grotendeels gecontroleerd door de Russische staat en door de regering van de Sakha-regio in Siberië, waar de diamantmijnen van de groep zijn gevestigd. Alrosa hoopt tegen het einde van dit jaar een beursgang te kunnen realiseren om zijn schulden te kunnen afbouwen en in nieuwe mijnactiviteiten te kunnen investeren. Die plannen zijn echter uitgesteld en het bedrijf wordt door de Russische overheid nog altijd als een strategische activiteit bestempeld," merkt het persbureau AFP op.

Het bedrijf had het voorbije jaar nog 97,8 miljard roebel schulden. Dat is een daling met 13 procent tegenover het jaar voordien. Alrosa produceerde het voorbije jaar 34,3 miljoen karaat aan diamant. Daarmee liet het zijn Zuid-Afrikaanse concurrent De Beers nipt achter zich. Fyodor Andreyev, chief executive van Alrosa, stelt dat vooral Azië de belangrijkste groeipijler blijft voor de wereldwijde diamantmarkt. Ook vanuit Europa worden volgens hem alle voorraden rechtstreeks naar India gestuurd.

17:15 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: alrosa, diamant |  Facebook |

UniCredit verlengt sponsoringcontract met Champions League

De Italiaanse financiële dienstengroep UniCredit heeft zijn sponsoringcontract met de Champions League verlengd voor een periode van drie jaar. Daarmee is UniCredit de tweede van de zes officiële sponsors die zijn lopende samenwerking met de Europese voetbalcompetitie heeft verlengd. Eerder al had ook de Nederlandse brouwer Heineken bekend gemaakt het contract met de Champions League tot het midden van het decennium te zullen verlengen.

"UniCredit werd twee jaar geleden officieel sponsor van de Champions League in de categorie financiële diensten," meldt het webmagazine Sportbusiness.com. "De Europese voetbalfederatie merkte daarbij op dat de financiële dienstengroep de voorbije twee jaar een belangrijke bijdrage heeft geleverd tot de promotie van de Champions League. Daarbij wordt vooral gewezen naar acties die werden opgezet in een aantal cruciale Oost-Europese markten."

Federico Ghizzoni, chief executive van UniCredit, merkt op dat de Champions League perfect past bij de strategie van de Italiaanse bank om zich verder te positioneren als een leidinggevende Europese bank. David Taylor, chief executive van UEFA Events, voegde er aan toe dat de verdere samenwerking met UniCredit aantoont dat de Champions League voor de sponsors een bijzonder waardevol platform betekent dat de partners een unieke mogelijkheid biedt om contact met het publiek te onderhouden en de merknaam te versterken.

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende