31-05-11

Walt Disney heeft geen plannen voor themapark in Midden-Oosten

De Amerikaanse entertainmentgroep Walt Disney Company heeft gezegd geen plannen te hebben om in het Midden-Oosten een themapark te openen, maar geeft wel aan dat Dubai een aantrekkelijke markt is voor ontwikkeling. Daarmee reageert het Amerikaanse concern op berichten dat Walt Disney een potentiële partner zou kunnen worden voor het themapark Dubailand, dat onlangs gewag maakte van gesprekken met een aantal entertainmentbedrijven. Daarbij was opgemerkt dat er mogelijk voor het einde van het jaar een akkoord zou kunnen worden gesloten.

"Walt Disney kijkt altijd naar mogelijkheden om een verdere groei te realiseren en in het kader daarvan worden gesprekken gevoerd met allerlei partijen," aldus een woordvoerder van het Amerikaanse concern tegenover het magazine Arabian Business. "Dubai is ongetwijfeld een aantrekkelijke markt, maar op dit ogenblik zijn er geen plannen om in het Midden-Oosten activiteiten te ontplooien." Dubaiworld zou twee keer de omvang moeten krijgen van Disneyland, maar de plannen voor het themapark werden door de economische crisis opgeborgen.

Dubaiworld stelde eerder al contacten te hebben met de entertainmentbedrijven Universal Studios, Six Flags en Legoland. De Verenigde Arabische Emiraten hopen tegen het einde van het decennium 15 miljoen toeristen per jaar te kunnen aantrekken. Het toerisme moet de economie van de regio minder afhankelijk maken van de olieproductie. Met de realisatie van Dubaiworld zou een bedrag zijn gemoeid van 91 miljard dollar. Verwacht wordt echter dat de plannen na de economische crisis gevoelig zullen worden afgeslankt.

18:15 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dubai, dubaiworld, toerisme, walt disney |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.