12-06-11

Dubai schrapt meer dan tweehonderd vastgoedprojecten

In Dubai zijn op twee jaar tijd 217 vastgoedprojecten geschrapt. Dat blijkt uit cijfers van de Real Estate Regulatory Authority van het emiraat. Het voorbije jaar werden in totaal voor 119,5 miljard dirham vastgoedprojecten verkocht. Dat komt overeen met een bedrag van 22,4 miljard euro. Het jaar voordien hadden die transacties nog een waarde van 152,9 miljard dirham. Eerder was door Deutsche Bank al opgemerkt dat de residentiële vastgoedprijzen in Dubai nog niet altijd hebben geprofiteerd van de politieke onrust in andere regio's van het Midden-Oosten.

"Dubai kende de voorbije drie jaar de slechtst presterende vastgoedmarkt van het Midden-Oosten," aldus Arabian Business. "De vastgoedprijzen blijven er dalen. Tijdens de maand mei lagen de gemiddelde prijzen op de vastgoedmarkt van het emiraat 1,2 procent lager dan de maand voordien. De huurprijzen kenden een daling met 1 procent. De prijzen van appartementen vielen met 1,3 procent terug, terwijl villa's met 1 procent in waarde daalden."

"Er wordt weliswaar gezegd dat het vastgoed in Dubai op een hernieuwde interesse mag rekenen, maar er is in realiteit geen enkel zichtbaar teken van een verbetering op de markt," merken de analisten van Deutsche Bank op. Weliswaar is het ergste van de vastgoedcrisis wellicht achter de rug, maar toch geven de introductie van nieuwe projecten op de markt, de lauwe interesse bij potentiële kopers en de flauwe beweging in de sector aan dat de industrie verder zwakte zal blijven vertonen."

 

19:35 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dubai, vastgoed |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.