27-08-11

Overgrote meerderheid daklozen heeft gezondheidsproblemen

De overgrote meerderheid van thuislozen wordt geconfronteerd met chronische gezondheidsproblemen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het St-Michael's Hospital in Toronto. Volgens de Canadese onderzoekers lijdt 85 procent van de thuislozen aan minstens één chronische aandoening. Bovendien bleek meer dan de helft met een mentaal gezondheidsprobleem geconfronteerd te zijn. Volgens de onderzoekers moet het onderliggende probleem worden gezocht bij armoede.

"Er is een nauwe band tussen slechte woonomstandigheden en slechte gezondheid," merkt onderzoeksleider Stephen Hwang, arts bij het Centre for Research on Inner City Health van het St-Michael's Hospital, op. "Niet alleen thuislozen, maar ook mensen die in een onveilig of ongeschikt onderkomen moeten leven, worden met gelijkaardige problemen geconfronteerd. Het beleid moet dan ook zowel de armoede als de gezondheidsproblemen van deze bevolkingsgroepen aanpakken."

De onderzoekers merken op dat jaarlijks minstens 150.000 mensen in Canada dakloos zijn. Mogelijk is hun aantal dubbel zo groot. Voor elke dakloze wonen er drieëntwintig Canadezen in ongeschikte omstandigheden. Tot de belangrijkste fysieke aandoeningen behoren diabetes en hartziektes. Er wordt aan toegevoegd dat slechts 29 procent van de daklozen aangeeft in goede gezondheid te verkeren. Bij de totale bevolking bedraagt dat gemiddelde 61 procent.

13:57 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gezondheid, dakloos |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.