31-08-11

Twitter belangrijkste sociale platform voor financiële sector

Financiële merken maken een groter gebruik van sociale media voor marketing en klantendiensten. Dat is de conclusie van een Amerikaanse studie van het onderzoeksbureau Corporate Insight. Daarbij wordt opgemerkt dat de sector voor die activiteiten in eerste instantie gebruik maakt van Twitter, gevolgd door Facebook. Het onderzoek geeft aan dat 67 procent van de belangrijkste financiële instellingen op de Amerikaanse markt een officiële aanwezigheid hebben op Twitter, tegenover 59 procent op Facebook.

De aanwezigheid op Twitter is sinds oktober vorig jaar met 10 procentpunten gegroeid. Bij Facebook is er sprake van een groei met 3 procentpunten. Drie jaar geleden had slechts 15 procent van de betrokken instellingen een aanwezigheid op Twitter, terwijl 32 procent actief was op Facebook. Er wordt aan toegevoegd dat inmiddels 45 procent van de onderzochte bedrijven minstens twee accounts heeft op Twitter, tegenover 38 procent op Facebook.

Daarbij wordt opgemerkt dat de financiële bedrijven in eerste instantie een algemene account op sociale netwerken opzetten en vervolgens een reeks secundaire projecten opzetten voor specifieke onderwerpen of producten. Daarbij wordt onder meer gewezen op rekruterings-pagina's, speciale aanbiedingen voor onder meer kredietkaarten, caritatieve initiatieven en speciale campagnes rond sponsoring en promotie. Ook worden vaak specifieke klantendiensten en financieel advies aangeboden.

18:45 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: financiën, sociale netwerken |  Facebook |

Regeringen moeten verantwoordelijkheid nemen in obesitas-epidemie

Het wereldwijde obesitas-probleem maakt een totaal nieuwe aanpak noodzakelijk, met inbegrip van een ingrijpen van de overheid. Dat is de conclusie van een studie van het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention. Indien de huidige trend zich verder doortrekt, zal over twintig jaar volgens de bezoekers immers de helft van de volwassen Amerikanen aan obesitas lijden. Dat zou op het gebied van medische kosten volgens de onderzoekers een extra uitgave vergen van een bedrag tussen 48 miljard dollar en 66 miljard dollar per jaar.

"Persoonlijke verantwoordelijkheid is belangrijk om obesitas te bestrijden, maar een ingrijpen van de overheid om de bevolking aan te zetten tot gezonde eetgewoontes, zoals een belasting op ongezonde voeding en een subsidies voor gezonde producten, lijkt absoluut noodzakelijk om de gewenste resultaten te bereiken," voeren de onderzoekers aan. Op dit ogenblik lijdt één derde van de Amerikanen aan obesitas, terwijl nog eens een derde geconfronteerd wordt met overgewicht. Er moet volgens de onderzoekers ook ingegrepen worden in de marketing van voeding.

"Er moet wereldwijd een volgehouden inspanning worden geleverd om obesitas te op te volgen, te voorkomen en te controleren," wordt er opgemerkt. "Regeringen zijn de meest belangrijke actoren om de obesitas-epidemie om te keren. De bescherming en promotie van het openbare goed, met inbegrip van de volksgezondheid, is immers een kernverantwoordelijkheid van het beleid. Er wordt echter aan toegevoegd dat ook de industrie zelf zijn verantwoordelijkheid moet nemen.

18:31 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gezondheid, obesitas |  Facebook |

Mobiele commerce kent snelle groei in China

Mobiele commerce kent in China een bijzonder snelle groei. Zowel bij de consumenten als retailers kan er een grote interesse in het kanaal worden opgemerkt. Dat blijkt uit een rapport van het onderzoeksbureau Analysys International. Opgemerkt wordt dat de Chinese m-commerce tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet realiseerde van 1,67 miljard yuan. Dat komt overeen met een bedrag van 261 miljoen dollar. Tijdens dezelfde periode vorig jaar bedroeg de omzet 880 miljoen yuan.

Aankopen op het mobiele internet realiseerden het voorbije kwartaal een omzet van 1,2 miljard yuan. Betalingen op mobiele terminals bij retailers vertegenwoordigden een besteding van 470 miljoen yuan. De groei wordt volgens de onderzoekers onder meer gedragen door de stijgende verkoop van smartphones. Tijdens het tweede kwartaal van dit jaar werden er in China 16,8 miljoen smartphones verkocht, tegenover 13,5 miljoen exemplaren tijdens dezelfde periode vorig jaar.

"Op korte termijn zal m-commerce echter vooral een aanvulling op het traditionele distributiekanaal vormen," aldus Analysys International. "Er moet immers een netwerk van mobiele terminals worden uitgebouwd. Dat zal de nodige tijd in beslag nemen." Er wordt daarbij op gewezen dat Yihaodian, specialist in e-commerce en gedeeltelijk eigendom van Wal-Mart, onlangs in de metro van Shanghai gestart is met digitale shopping-muren. Daarbij werd aan consumenten de mogelijkheid geboden om op digitale displays goederen te kopen, met een levering binnen de vierentwintig uur.

18:14 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: china, m-commerce |  Facebook |

Goud voor Amerikanen beste belegging op lange termijn

Goud is volgens 34 procent van de Amerikaanse consumenten de beste belegging op lange termijn. Dat is de conclusie van een enquête van het onderzoeksbureau Gallup. Vastgoed staat op 19 procent op de tweede plaats, gevolgd door door aandelen (17 procent), spaarrekeningen (14 procent) en obligaties (10 procent). De onderzoekers voegen er aan toe dat goud door alle bevolkingscategorieën als de beste belegging op lange termijn wordt genoemd, maar vooral bij mannen, senioren, de middelste inkomensklasse en de republikeinen hogere scores worden opgetekend.

Gallup merkt op dat vooral in periodes van economische en politieke onrust naar goud wordt gewezen als een veilige belegging. Er wordt aan toegevoegd dat er de voorbije jaren een groeiende vraag naar goud werd opgetekend omdat de bankwereld door een zware financiële crisis is gegaan. "Dat betekent echter wel dat het goud op een zeepbel zou dreigen af te stevenen," wordt er aan toegevoegd. Het voorbije decennium beconcurreerden vastgoed, spaarrekeningen en aandelen voor de eerste eerste plaats, maar toen werden door Gallup geen vragen gesteld over aandelen.

De onderzoekers stellen dat het vertrouwen van de Amerikaanse bevolking in vastgoed de jongste jaren een gevoelige klap heeft gekregen door de instorting van de Amerikaanse immobiliënmarkt. Uit het onderzoek blijkt echter dat vrouwen en de hogere inkomensklasse van alle bevolkingscategorieën nog het meeste vertrouwen hebben in vastgoed als belegging op lange termijn. Bij de lagere inkomensklasse wordt goud in eerste instantie gevolgd door spaarrekeningen.

18:01 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: goud, investering |  Facebook |

India grote groeimarkt voor kant-en-klare maaltijden

De socio-economische evoluties creëren in India een gigantische groeimarkt voor kant-en-klare maaltijden. Dat zegt het Indiase voedingsbedrijf Agro Tech Foods. Daarbij wordt opgemerkt dat een stijging van het gemiddelde gezinsinkomen en de toename van het aantal vrijgezellen op de arbeidsmarkt gedurende het voorbije decennium belangrijke opportuniteiten hebben geopend voor de sector van de kant-en-klare maaltijden.

"Deze evoluties hebben geleid tot een onregelmatige dagindeling en een gebrek aan tijd om te koken, waardoor de vraag naar kant-en-klare maaltijden groeit," merkt Asheesh Sharma, marketing managing bij Agro Tech Foods, op tegenover het webmagazine Foodnavigator. Op dit ogenblik heeft de Indiase markt van kant-en-klare maaltijden volgens Sharma een waarde van 17 miljard dollar tot 22 miljard dollar, maar kent de sector een groei van ongeveer 30 procent per jaar.

Volgens Asheesh Sharma heeft het bedrijf bij de samenstelling van zijn portfolio vooral gemikt op consumenten die op zoek zijn naar gezonde en tegelijkertijd gebruiksvriendelijke maaltijdopties, zoals gehuwde koppels met een dubbel gezinsinkomen en zonder kinderen, hoger opgeleide werknemers en personen die door hun werkomstandigheden geregeld van huis zijn. Er wordt aan toegevoegd dat de samenstelling van de portfolio werd aangepast aan de lokale Indiase smaak.

16:05 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: india, voeding, kant-en-klaar |  Facebook |

Blog uniek werkinstrument in onderwijs

Blogs vormen een uniek werkinstrument voor het onderwijs. Dat zeggen wetenschappers aan de School of Education van de University of Western Sydney. Blogs kunnen volgens hen onder meer schuchtere studenten stimuleren om zich meer te engageren in de interactie in de klas. Blogs creëren volgens de onderzoekers een cultuur van kritisch engagement en een constructief leerproces, waarin vooral de meest teruggetrokken leerlingen openbloeien.

"Blogs vormen een nuttig instrument dat de student toelaat om zich actief te engageren in het leerproces, ook buiten de lesuren," merkt Jane Hunter, docent aan de School of Education, op. "Wanneer leerkrachten de studenten aanmoedigen om lescontent online te bespreken, creëren ze een omgeving waar informatie en bronnen onmiddellijk kunnen worden verdeeld en waar studenten zich op hun eigen tempo in discussies kunnen mengen."

"Studenten voelen zich uitzonderlijk comfortabel met nieuwe technologieën en hebben de gewoonte aangekweekt om zich creatief online uit te drukken met het uploaden van hun geschreven werk, video's, podcasts en digitale verhalen," voert Jane Hunter op. "Wanneer leerkrachten deze technologieën in de schoolomgeving integreren, creëren ze een ondersteunende digitale ruimte waarin zelfs de meest teruggetrokken studenten zich comfortabel voelen om hun visie naar voor te brengen."

15:47 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: onderwijs, internet, blogs |  Facebook |

Gezondheid Britse rivieren op hoogste niveau in twee decennia

De gezondheid van de Britse rivieren heeft zijn hoogste peil in meer dan twintig jaar bereikt. Dat is de conclusie van een rapport van het departement Land and Water van het Britse Environment Agency. Opgemerkt wordt dat een aantal rivieren die in het verleden door vervuiling compleet dood leken, opnieuw vol vis blijken te zitten. De grootste vooruitgang zou zijn geboekt in de Taff-rivier in Zuid-Wales, die ooit zwart zag van het stof van de steenkoolontginning, maar nu een centrum van grote viswedstrijden is geworden.

"De verbetering van het Britse rivierenbestand is ongetwijfeld te danken aan duizenden projecten rond de verbetering van lokale biotopen en de strengere reglementering van de vervuilende industrieën," aldus Ian Baker, hoofd van het departement Land and Water, tegenover het persbureau AFP. "De inspanningen die werden geleverd in samenwerking met landbouwers, ondernemingen en waterbedrijven om minder water af te takken, de vervuiling terug te dringen en de waterkwaliteit te verbeteren, leveren duidelijk hun resultaten op."

Baker merkt op dat voor de eerste keer sinds de industriële revolutie een stijging van het aantal otters, zalmen en andere diersoorten rond de Britse waterwegen kan worden opgemerkt. In de top tien van de verbeterde biotopen staat onder meer ook de Wandle-rivier in het zuidwesten van Londen. In de jaren zestig kreeg die rivier een statuut van open riool, maar is inmiddels één van de beste stedelijke visgebieden van Groot-Brittannië geworden.

15:29 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: groot-brittannië, milieu, rivier |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende