06-10-11

Privésector moet Italiaanse voetbalinfrastructuur moderniseren

In het Italiaanse parlement wordt volgende maand een wet gestemd die privéprojecten voor de bouw van sportstadions moet toelaten. Dat moet volgens waarnemers een belangrijke impuls betekenen voor een belangrijke modernisering van de Italiaanse voetbalinfrastructuur. Tot nu toe moet de meerderheid van de Italiaanse topclubs nog altijd huurgelden betalen voor het gebruik van gemeentelijke stadions, maar missen daardoor belangrijke inkomsten en worden geconfronteerd met verouderde installaties.

Italië diende tevergeefs zijn kandidatuur in voor het Europees voetbalkampioenschap van volgend jaar. Ook de Italiaanse kandidatuur voor de daaropvolgende editie over vijf jaar werd niet weerhouden. Dat betekent dat de Italiaanse voetbalinfrastructuur weinig modernisering heeft ondergaan sinds de organisatie van het wereldkampioenschap meer dan twintig jaar geleden. Vorige maand heeft Juventus het eerste privéstadion uit de Italiaanse voetbalcompetitie voorgesteld.

Omdat ze niet over een eigen infrastructuur kunnen beschikken, vrezen de Italiaanse clubs een grote achterstand te zullen oplopen tegenover hun Engelse en Spaanse collega's. Die hebben immers de opportuniteit om de stadions om te vormen tot een eigen inkomstenbron. De bouw van privéstadions is in Italië echter zwaar bemoeilijkt door bureaucratische problemen. De nieuwe wet zou een kader moeten creëren om de clubs toe te laten moderne en efficiënte stadions uit te bouwen.

17:17 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: italië, stadion, voetbal |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.